Foto: Branka Keser
Gibanje Resni.ca je sporočilo, da bo poskrbelo za pravice delavcev migrantov, ki so ena izmed diskriminiranih skupin v Sloveniji.

Gibanje Resni.ca je v Facebook zapisu opozorilo na problematiko pravic delavcev migrantov in zagotovilo, da se bodo v tematiko poglobili. 

Ena od diskriminiranih skupin v Sloveniji so delavci migranti ki živijo v Sloveniji, za svoj vsakodnevni kruh pa se boriijo v tujini, opozarjajo pri gibanju. 

Obisk pri Fekonji 

V omenjeno problematiko naj bi se Resni.ca zelo poglobila. Po njihovih besedah stremijo k urejanju dodatkov, ki so jih deležni slovenski državljani zaposleni v Sloveniji, slovenski državljani, ki delajo v tujini, pa ne.

»Ker se vas je že veliko obrnilo na nas glede te tematike, sporočamo, da smo s predsednikom sindikata delavcev migrantov, gospodom Fekonjo, bili dogovorjeni za sestanek, vendar se je na žalost zgodilo, da je bil dogovorjen termin neposredno po nezakonitem pridržanju, zato se ga nismo mogli udeležiti. Trenutno smo v dogovarjanju novega termina,« so sporočili na njihovi Facebook strani. 

Resni.ca zagotavlja, da bodo naredili precej v tej smeri in poskrbeli, da bo razlika med realnimi pričakovanji delavcev migrantov in urejenostjo njihove problematike v njihovi domovini minimalna

Komentarji (1)

avokado (ni preverjeno)

A to je vse kar mu je preostalo? Slaba izbira,Zoran, ker se migrantje ne bodo priključili iz preprostega razloga, si slabša izbira od delodajalca!

Starejše novice