Po petkovem srečanju ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška s predstavniki politike in gospodarstva v gostilni se je Počivalšek le opravičil in prevzel odgovornost.

Obisk gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in njegove ekipe v Ormožu, kjer se je minister srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja v Ormožu Terezijo Štefančič ter županom Danijelom Vrbnjakom, ki je Počivalšku predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra, še vedno dviguje veliko prahu.

Sedaj se je na družbenem omrežju Twitter ter Facebook gospodarski minister le opravičil

»Zaradi obiska Taverne se opravičujem celotni slovenski javnosti, še posebej pa gostincem. Čeprav je bil sestanek zakonit, utemeljen in zelo koristen, je bilo to v teh težkih časih tudi nepremišljena poteza. Zadnje, kar bi si želel, je dodati soli na rano tistim, ki jih je ta epidemija zelo prizadela. Na to nisem pomislil, ko sem sprejel povabilo na sestanek in to je izključno moja odgovornost,« svoj zapis začenja Počivalšek.

Pri tem dodaja, da razume ogorčenje tistih, ki so že mesece zaprti in njegovo potezo dojemajo kot nesprejemljiv privilegij. »To nikakor ni moj namen in zato sprejemam kritike na moj račun. Še posebej, ker sem s tem razburil gostinski in turistični sektor, za katerega se zelo zavzemam kot gospodarski minister,« poudarja Zdravko Počivalšek.

»Posebej se opravičujem gostiteljem, ki so naredili vse prav in so sedaj vpleteni v to afero. Z ničemer si ne zaslužijo pritiskov in negativne kampanje, ki jo trpijo te dni. Odgovornost je izključno moja in upam, da bom z mojim delom s časom povrnil zaupanje in podporo tistih gostincev, ki so te dni jezni name,« zaključuje svoj zapis.

Spomnimo ...

Kot je namreč poročal POP TV, se je minister v nadaljevanju v gostišču Taverna v Ivanjkovcih srečal še s funkcionarji, podjetniki, člani stranke SMC, svoje sodelovanje je televiziji potrdila tudi poslanka Mojca Žnidarič.

To pa je sprožilo številne odzive neodobravanja v slovenski javnosti, saj da bi naj bilo tovrstno sestankovanje v nasprotju z vladnimi odloki.

Po navedbah POP TV so v gostišču v službo poklicali tudi kuharja, kar da priča o tem, da so sogovorniki v gostišču tudi obedovali.

Vodja gostišča je sicer za televizijo zatrdil, da kuhinjo ravno prenavljajo, njegovi zaposleni pa so na čakanju, a POP TV izpostavlja, da gostišče ponuja hrano za osebni prevzem.

Na drugi strani je poslanka Mojca Žnidarič zagotovila, da na srečanju ni bilo nobene hrane ali glasbe, za udeležence srečanja pa so bili »po koncu sestanka v ločenem prostoru na razpolago prleški sendviči, ki si jih je lahko vsak vzel za s seboj«.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

stary1 (nepreverjen)

To je karakter
moški ki prevzame odgovornost je pravi ded
ne pa oni puškometalec v koruzo
ki je spizdil kot kurba s plesa
Navijam za gospoda ministra Počivalškajaz bi na njegovem mestu ruknil še kak literček
kajti
liter vina na dan
odžene korono vstran

Zikollino (nepreverjen)

Ljudi so metali na cesto brez razloga, ti kmetavz si si za kuliso poslovnega sestanka izbral gostilno, kjer ste zastonj žrli in pili kljub prepovedi zbiranja/druženja folka, se delali norca iz poštenih in pridnih gostincev, sedaj pa misliš, da bo opravičilo dovolj ... pa ti lepo povem ... pojdi te manire vzganjat tja od koder si jih v SLO privlekel - domov v Zagorje hrvaško ... krv ti hebem ...

David Berginc (nepreverjen)

Dva dni je lagal zdaj pa se opravičuje. Hahaha

Starejše novice