Foto: Bobo
Zdravstveni inšpektorat je po poročanju Slovenske tiskovne agnecije prejel več prijav glede petkovega srečanja ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška s predstavniki politike in gospodarstva v gostilni.

Obisk gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in njegove ekipe v Ormožu, kjer se je minister srečal z ustanoviteljico Tovarne sladkorja v Ormožu Terezijo Štefančič ter županom Danijelom Vrbnjakom, ki je Počivalšku predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra, močno odmeva.

Kot je namreč poročal POP TV, se je minister v nadaljevanju v gostišču Taverna v Ivanjkovcih srečal še s funkcionarji, podjetniki, člani stranke SMC, svoje sodelovanje je televiziji potrdila tudi poslanka Mojca Žnidarič.

To pa je sprožilo številne odzive neodobravanja v slovenski javnosti, saj da bi naj bilo tovrstno sestankovanje v nasprotju z vladnimi odloki.

Minister je pil samo vodo, sestanki pa so dovoljeni

Po navedbah POP TV so v gostišču v službo poklicali tudi kuharja, kar da priča o tem, da so sogovorniki v gostišču tudi obedovali.

Vodja gostišča je sicer za televizijo zatrdil, da kuhinjo ravno prenavljajo, njegovi zaposleni pa so na čakanju, a POP TV izpostavlja, da gostišče ponuja hrano za osebni prevzem.

»Odzval sem se vabilu predstavnikov obrtne zbornice Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo,« se je po razkritju odzval Počivalšek na družbenem omrežju Twitter.

Kršitve odlokov ni bilo?

Na omenjenem sestanku je sodelovala tudi poslanka SMC Mojca Žnidarič, ki je danes v državnem zboru v izjavi medijem podrobno orisala petkovo dogajanje.

Ob tem pa je poudarila, kot piše STA, da v SMC in tudi sama spoštuje vse ukrepe, ki ta trenutek veljajo, in državljanom nikakor ne želijo dajati slabega zgleda, še posebej pa v javnosti ne želijo pustiti občutka, da zakoni in ukrepi ne veljajo za vse.

Kot je pojasnila, je Počivalškov obisk organizirala ona, po tistem, ko je bil zaradi epidemije covida-19 že dvakrat preložen, lokacija poslovnega sestanka pa je bila dogovorjena že septembra.

Prostor gostišča je po njenih pojasnilih najela ormoška obrtna zbornica, najemnik pa je tudi sodeloval na sestanku kot predstavnik gostincev.

Predstavniki obrtne zbornice z različnih področij so ministru predstavili izzive zaradi epidemije ter predloge.

Ob tem je spomnila, da so poslovni najemi dovoljeni tudi v trenutnih razmerah. »Z odlokom je prepovedano ponujanje blaga in storitev potrošnikom, torej gostinske storitve niso možne, najem za poslovni sestanek pa je možen. Tako minister kot tudi oba poslanca smo opravljali naloge države, opravljali smo svoje delo, zaradi tega je možno tudi prehajanje občin,« je izpostavila Žnidaričeva, po poročanju STA.

Vzeli so lahko le prleške sendviče

Zagotovila je, da na srečanju ni bilo nobene hrane ali glasbe, za udeležence srečanja pa so bili »po koncu sestanka v ločenem prostoru na razpolago prleški sendviči, ki si jih je lahko vsak vzel za s seboj«.

Počivalšek pravi naslov za odgovor, če ni kršil lastnega odloka

Na zdravstvenem inšpektoratu so sicer na vprašanja STA, kaj se v poslovnem svetu v trenutnih razmerah sme, odgovorili, da je pripravljavec odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, zato so oni pravi naslov za tovrstna vprašanja. V kabinetu predsednika vlade pa so za STA povedali, da zadeve ne komentirajo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice