Slika je simbolična (foto: Bobo).
Golob zadovoljen z vodenjem Zdravstvenega doma Celje.

Premier Robert Golob in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan sta danes po obisku celjske bolnišnice skupaj s celjskim županom Matijo Kovačem obiskala tudi Zdravstveni dom Celje.

Golob je ob tem pohvalil vodstveno ekipo in ocenil, da zavod deluje dobro, česar si želi tudi za druge zdravstvene zavode.

Golob je dejal, da je zelo zadovoljen s primeri dobre prakse, ki mu jih je danes predstavilo vodstvo Zdravstvenega doma Celje. Želi si, da bi dobro vodenje zdravstvenih domov, kot ga opaža v Celju, videli tudi po drugih zdravstvenih zavodih po državi.

Po Golobovih besedah ima celjska regija najmanjše število neopredeljenih bolnikov, med njima pa je polovica tujcev.

Prav danes je sicer v Celju začela delovati ambulanta za neopredeljene bolnike. Direktorica Zdravstvenega doma Celje Alenka Obrul je dejala, da v njej pa sodeluje devet zdravnikov družinske medicine, en specializant četrtega letnika, 13 srednjih medicinskih sester in šest administratorjev.

Tudi celjski župan Matija Kovač je zadovoljen z dobrimi praksami Zdravstvenega doma Celje. Pred zavodom je še nekaj izzivov, zanj pa je zelo pomembno, da je oskrba bolnikov na primarni ravni v Celju zelo dobra.

Spomnil je, da ima Zdravstveni dom Celje 55 zdravniških ekip na širšem celjskem področju

Komentarji (1)

jukatan (ni preverjeno)

naivnež, itak da se tisti dan pripravijo da je ves rompompom, lažno zaigrano

Starejše novice