Slika je simbolična (Foto: Bobo).
V Listi Marjana Šarca in Stranki Alenke Bratušek so se začeli postopki pripojitve h Gibanju Svoboda.

Organi strank Listi Marjana Šarca in Stranki Alenke Bratušek so začeli postopke združevanja pod okrilje Gibanja Svoboda. Svet Stranke LMŠ je v četrtek sprejel sklep, da bo o pripojitvi Liste Marjana Šarca h Gibanju Svoboda odločal zbor članov stranke.

Neuradno naj bi sklep o pridružitvi stranki Gibanje Svoboda v sredo sprejel tudi svet Stranke Alenke Bratušek. Združitveni kongres je pričakovati jeseni.

Pobudo za pripojitev stranke Lista Marjana Šarca h Gibanju Svoboda je izvršni odbor Liste Marjana Šarca podprl že prejšnji teden, 12. maja. V četrtek pa je to odločitev potrdil še svet stranke.

Svet Liste Marjana Šarca je predsednika stranke Marjana Šarca pooblastil za podpis ustreznih dokumentov za začetek postopka. Postopek pripojitve bo s strani Liste Marjana Šarca vodil nekdanji vodja poslanske skupine Brane Golubović. Šarec je sicer kandidat za obrambnega ministra v Golobovi vladi.

Združitveni kongres pred lokalnimi volitvami

Neuradno je sklep o pridružitvi k stranki Gibanje Svoboda v sredo sprejel tudi svet Stranke Alenke Bratušek. Predsednico Alenko Bratušek, ki bo kandidatka za državno sekretarko in pozneje za ministrico za infrastrukturo, je svet stranke pooblastil za podpis dokumentov o združevanju, ki ga bo vodil generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek Jernej Pavlič, poroča portal N1.

Postopke združevanja bo po informacijah Slovenske tiskovne agencije s strani Gibanja Svoboda vodil generalni sekretar Matej Arčon.

Odločitev o združevanju morajo potrditi še najvišji organi vseh treh strank, pri Gibanju Svoboda in Stranki Alenke Bratušek kongres stranke, pri Listi Marjana Šarca pa zbor članov.

Organi posameznih strank bodo predvidoma v juniju, združitveni kongres pa je pričakovati pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

Starejše novice