Na ptujski finančni upravi je prišlo do incidenta. 32-letna občanka je napadla zaposlenega. Ta se je odzvala za Ptujinfo in razkrila svojo plat zgodbe.

Poročali smo, da so policisti Policijske postaje Ptuj 18. maja, v popoldanskem času, v prostorih enega od državnih organov na Ptuju obravnavali kršitev javnega reda in miru.

32-letna občanka je razgrajala ter najprej verbalno napadla 41-letnega Ptujčana, ki je zaposlen v navedenem državnem organu. Nato ga je tudi poškodovala oziroma mu je prizadejala lahke telesne poškodbe, zaradi česar je uslužbenec iskal zdravniško pomoč. 

Po neuradnih informacijah, ki smo jih prejeli v uredništvu Ptujinfo, je do napada prišlo na ptujski izpostavi Finančne uprave Republike Slovenije. Napadalka naj bi se po incidentu sama oglasila na policiji.

Grozi ji kazenska ovadba

Kršiteljici, ki je hkrati tudi osumljenka kaznivega dejanja, je policija izdala plačilni nalog.

Prav tako bo zoper njo podana kazenska ovadba, v kolikor bo podan utemeljen sum, da je storila kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe. 

32-letnica nas je poklicala in razkrila svojo plat zgodbe

V telefonskem pogovoru za Ptujinfo je 32-letnica, katere ime in priimek hranimo v uredništvu, dejala, da je v ozadju napada večletni spor s Finančno upravo Republike Slovenije.

Povod za napad pa naj bi bil, po besedah 32-letnice, besede napadenega zaposlenega.

»Gospa, vi se lahko pritožujete v nedogled,« naj bi bile besede, ki so napadalko potisnile čez rob. 

Za Ptujinfo je razkrila, da izjave na policiji v zvezi z napadom še ni dala, zato samega napada konkretneje ne želi komentirati. 

Finančna uprava Republike Sloveniji oziroma napadeni zaposleni so po njenih besedah sprejeli domnevno napačno odločitev, s katero so ji, kot pravi, uničili življenje

Pojasnila je, da se spor vleče že od 1. februarja 2018, ko so ji blokirali račune po njenih besedah zdravega podjetja in ji pobrali ves denar.

Dodala je, da Finančna uprava Republike Slovenije vztraja, da mora v zadevi končno besedo imeti sodišče, s čimer naj bi zavlačevali priznanje domnevne napake. 

32-letnica predložila odgovor varuha človekovih pravic

V uradnem odgovoru varuha človekovih pravic na zadevo, ki ga je 32-letnica poslala uredništvu Ptujinfo, je zapisano, da je 32-letnica prejela sklep o izvršbi.

Varuh je dokumentacijo preveril in ugotovil, da je zoper sporen sklep o izvršbi 32-letnica res pravočasno vložila ugovor, nekoliko kasneje pa je drugostopenjski organ izdal negativno odločbo. 

32-letnica je vložila predlog za razveljavitev klavzule pravnomočnosti zaradi domnevnih napak pri vročitvi odločbe, nato je bila na finančni urad podana še vloga za ustavitev izvršbe.

Organ je presodil, da je bila zahteva za izrek ničnosti neutemeljena. Sledila je tožba 32-letnice zoper finančno ministrstvo. 

Pobudnica, torej 32-letnica in njeni pooblaščenci se sklicujejo na sodbo upravnega sodišča, ki je poudarilo nujnost, da se domnevnemu poroku omogoči udeležbo v postopku in pravico do izjave že pred sprejemom odločitve o tem, ali je res prevzemnik dejavnosti in s tem porok - zakon namreč veli, da je posamezniku dana možnost, da se izreče o dejstvih, okoliščinah, ki bi bili pomembni za odločbo.

Tudi vrhovno sodišče je odločilo, da določba v nasprotju z enim členom ustave, zato je sodišče prekinilo postopek in začelo novega pred ustavnim sodiščem. 

Varuh človekovih pravic je izdal mnenje, v katerem je zapisal, da bi morala biti poroku dana možnost sodelovanja in izjave že v postopku pred izdajo odločbe. 

Varuh je mnenje zaključil, da je pobuda zdaj 32-letnice utemeljena, davčni organ pa da je brez dvoma kršil njene pravice

Za odziv smo se obrnili na Finančno upravo Republike Slovenije in na njihovo ptujsko izpostavo.

Komentarji (2)

mislimmmm (ni preverjeno)

na fursu so zaposleni itak sami nesposobneži

Stanko (ni preverjeno)

Saj v našem krivosodju človeku niti ne pustijo da se zagovarja ali brani, ali da bi lahko vsaj pojasnil okoliščine in dokazal kar želi dokazati.
Prvo te kaznujejo, orubijo, nato pa še niti pritožiti ne moreš, če pa že, te pa cmarijo do obupa.
Še posebej državni organi zelo neradi priznajo svoje voluharstvo in bognedaj da bi morali kaj vrniti.
Ne vem. Cel sistem je zanič in narobe!
Konec koncev imamo tako zapletene in dolgotrajne postopke baje zato, da ja nebi prihajalo do napak in krivic.
Vem da tole ni edini primer in ne zanima kdaj bodo ljudje pred FURSom protestirali ?

Starejše novice