Brezposelni prejemniki socialne pomoči bodo po spremembi, ki jo pripravlja ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, morali sprejeti tudi delo nižje od njihove izobrazbe.

Vlada je na družbenem omrežju Facebook sporočila, da na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravljajo spremembo, ki bo pomenila, da bodo morali brezposelni prejemniki socialne pomoči sprejeti delo, ki bo lahko tudi do dve stopnji nižje kot njihova izobrazba.

»Za občutek pravičnosti v družbi ni dobro, če nekdo izkorišča pomoč na račun nekoga, ki se preživlja z delom svojih rok. Urediti bo treba razmerje med plačami in socialnimi transferji tako, da bodo ljudje motivirani za delo,« je zapisal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Kdaj bodo podrobneje predstavili spremembo in kdaj bi lahko stopila v veljavo, še ni znano.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Koncajte (nepreverjen)

To lahko sprejme le nekdo, ki mu je ta tako,da ima fino sluznico le zakaj bi bil nekdo z enako izobrazbo minister drugi pa smetar. Ko se bosta pojavljala za novo službo bo prvi zelo zaželen saj ima krasne izkušnje, drugi pa nekaj ustreznega izobrazbi še ni delal in je brez možnosti. Ne prepustimo spet vsega le vezan, ali pa naj gre g. Minister na tako delovno mesto in nekomu drugemu z enako izobrazbo kot jo ima on prepusti svoj stolček. Verjemite da jih je še veliko, ki bi enako ali boljše opravljali njegovo delo, le sreče in vez nimajo.⁰

Starejše novice