Osem kandidatov, en županski stolček. Kdo bo najbolj prepričal Ptujčanke in Ptujčane? Soočamo mnenja vseh županskih kandidatov.

V 212 slovenskih občinah bomo 20. novembra volili nova vodstva. Za naklonjenost volivk in volivcev se bo na lokalnih volitvah potegovalo 618 kandidatov. 

V Mestni občini Ptuj bodo občani izbirali - bo Ptuj še naprej vodila trenutna županja Nuška Gajšek ali bo skozi vrata mestne hiše zapihal svež veter?

V najstarejšem slovenskem mestu se bo za županski stolček potegovalo osem kandidatov. V uredništvu Ptujinfo smo vsem ptujskim kandidatom poslali ista vprašanja in jim tako dali možnost, da bralcem svoja stališča in prizadevanja podrobneje predstavijo. 

V nadaljevanju objavljamo njihove odgovore na vprašanje, ki se glasi: Če ne bi kandidirali sami, koga bi volili?

Odgovore županskih kandidatov objavljamo v nadaljevanju tega prispevka. Pri dolžini odgovorov na vprašanja uredništva smo jim postavili omejitev. Če so prekoračili mejo 250 znakov, smo njihove odgovore skrajšali. Ponekod je namesto odgovora zapisano le poševna črta (/), ki pomeni, da kandidat na vprašanja ni odgovoril.

Vrstni red odgovorov je enak razporedu kandidatov na glasovnicah za lokalne volitve. 

Boštjan Koražija (Levica) 

»V bistvu bi lahko vsem kandidatom in kandidatkama oddal svoj glas, saj imajo vsi nekaj oziroma zagovarjajo nekaj, za kar bi si zaslužili glas. Predvsem pa imajo korajžo, da si upajo izpostaviti sebe in svoje ideje za boljši Ptuj.«

Nuška Gajšek (Socialni demokrati)

»Nekoga, ki ima podobne nazore in cilje, kot jih imam sama.«

Suzana Lara Krause (Slovenska ljudska stranka)

»Zagotovo bi spremljala vsa soočenja in se o podpori odločila na podlagi videnega in slišanega. Izbrala bi tisto ali tistega, ki bi me prepričal, da se bodo presekali stari vzorci in stare ideologije in da bo Ptuj popeljal/-a naprej: med najbolj razvite občine, ker si Ptujčanke in Ptujčani to zaslužimo.«

Robert Križanič (Državljansko gibanje Resni.ca)

/

Andrej Lacko (Slovenska nacionalna stranka)

/

Štefan Petek (Gibanje Svoboda)

»Volil bi nekoga, ki bi izkazoval omenjene lastnosti. Verjamem pa, da s svojo ekipo dokazujemo, da si želimo te odgovornosti in da bomo uspešni pri grajenju naše vizije razvoja Ptuja.«

Franjo Rozman (Slovenska demokratska stranka)

»Počakal bi do konca kampanje in se odločil na podlagi skladnosti programa z dosedanjimi rezultati kandidata.«

Andrej Čuš (Milan Klemenc in skupina volivcev)

»O tem od moje odločitve za kandidaturo ne razmišljam.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice