Foto: Mestna občina Ptuj
Ptujska občina je na prvi dražbi neuspešno skušala prodati pet parcel na Turniščah. Na drugi dražbi so se prodale štiri, to so cene, ki so jih dosegle.

Ptujska občina je proti koncu lanskega leta objavila dražbo za pet občinskih parcel. Izklicne cene so se gibale med 36.000 in 39.000 evri, a niso našle kupca. 

Nekoliko kasneje je ptujska občina objavila še drugo dražbo teh istih parcel. Cene so se odločili nekoliko znižati. 

Parcele ponovno na dražbi, tokrat so se prodale štiri

Vseh pet parcel je lastnika iskalo še na drugi dražbi Mestne občine Ptuj. Rok za vplačilo varščin je bil 3. januar, dražbe pa so izvedli v četrtek, 6. januarja. 

Novega lastnika ni našla le ena parcela. 

  • Prva je parcela 3503/2, v izmeri 670 kvadratnih metrov, po izklicni ceni 26.800 evrov. Prav ta pa kupca na dražbi ni dobila. 
  • Druga parcela 3503/3 je v izmeri 685 kvadratnih metrov in se prodaja po izklicni ceni 27.400 evrov, prodana je bila za prav toliko.
  • Tretja parcela je nekoliko večja 3503/5, v izmeri 700 kvadratnih metrov in po izklicni ceni 28.000 evrov, prodana je bila za 29.500 evrov. 
  • Četrta parcela je 3503/6, v izmeri 670 kvadratnih metrov, po izklicni ceni 26.800 evrov, po taki ceni je bila tudi prodana. 
  • Zadnja parcela na javni dražbi je 3503/7, v izmeri 677 kvadratnih metrov ter po izklicni ceni 27.080 evrov, po taki ceni pa je bila tudi prodana. 

Končni kupci so bili trije

Na Mestni občini Ptuj so za Ptujinfo razkrili še, da za prvo parcelo dražiteljev, ki bi vplačali varščino ni bilo, za drugo parcelo 3503/3 je bil zainteresiran en kupec, za tretjo parcelo 3503/5 sta se borila dva, za četrto parcelo 3503/6 se je boril eden, za peto parcelo 3503/7 pa sta varščino vplačala dva. 

Pri tem je občina povedala, da so bili končni kupci trije, nakupe pa so opravile fizične osebe. Ob tem je občina poudarila še, da tudi samostojni podjetnik šteje kot fizična oseba

Kaj bi lahko na parcelah stalo? 

Območje, ki je bilo na dražbi, je namenjeno gradnji samostojnih eno ali dvostanovanjskih družinskih hiš z mirnimi spremljajočimi dejavnostmi kot dopolnilnimi dejavnostmi v stanovanjskih zgradbah. 

Hiše bodo postavljene vzporedno s cesto, zato je načrtovan dostop in dovoz iz Selske ceste preko Ulice Šercerjeve brigade. 

Pred vsakim objektom je predvidena utrjena površina, ki je namenjena ureditvi dveh parkirnih mest - odkritih ali s pokrito nadstrešnico. Parkirna mesta pa se lahko uredijo tudi v kletni, pritlični etaži objekta ali v samostoječi garaži. 

Ko bodo na parcelah zgrajeni stanovanjski objekti in nameščeni priključki, pa bodo uredili tudi asfalt in javno razsvetljavo.

Starejše novice