Foto: Facebook Sladka kavarna
Epidemija je močno udarila vse sektorje, posebno slabo pa so jo odnesli tudi gostinci. Kot posledica je padla odločitev lastnice še ene znane ptujske kavarne.

Prijetna, mirna kavarna je v del mesta na Vičavi prinesla novo ponudbo sladkega in pijač. Notranjost daje prijeten občutek dnevne sobe, ob odprtju pa je na novo opremljen in renoviran prostor presenetil vse Ptujčane in Ptujčanke. 

Epidemija je že več gostincev prisilila v opustitev dejavnosti, na rob pa je pahnila tudi Sladko kavarno pod grajskim gričem. 

Na spletu se je pojavil prodajni oglas ... 

Na spletu se je pojavil prodajni oglas. »Na Ptuju, natančneje na Vičavi, prodam poslovno-stanovanjski objekt,« se prične oglas za hišo, v kateri je kavarniški prostor. 

Na mirni lokaciji, le malo od Panorame, grajskega griča, le 500 metrov od strogega mestnega jedra, prodajajo hišo z dolgo gostinsko tradicijo. 

V oglasu so zapisali, da je hiša opremljena s kavarno, sobo s šankom, kuhinjo, skladiščem, garderobni prostor s toaletnimi prostori. Pred kavarno je tudi terasa, ki je delno pokrita. 

Hiša ima dva vhoda, dodajajo pa, da se iz kavarniškega dela da urediti lepo stanovanje. 

Objekt pa ima še prvo nadstropje, kjer je sto kvadratnih metrov stanovanja, zajema pa hodnik, kopalnico s toaletnimi prostori, stalnico, dve otroški sobi in večji prostor, kjer so jedilnica, kuhinja in dnevna soba. 

Hiša je delno podkletena, v kleti je tudi kurilnica. 

Dodali so še, da je bila leta 2015 hiša obnovljena, takrat je bila zamenjana strešna kritina z izolacijo, v nadstropju zamenjana okna, vsa elektro in vodovodna instalacija, estrihi, tla, toaletni prostori v lokalu. 

Če bi katerega kupca zanimal le nakup gostinskega lokala ali stanovanja, pa so lastniki odprti tudi za to možnost. 

Cena hiše je 349 tisoč evrov, do celotnega oglasa pa lahko dostopate na tej obarvani povezavi

Ukrepi močno udarili po kavarnici

Majo Šraj, lastnico Sladke kavarne, smo poklicali. Za Ptujinfo je povedala, da se kavarna za zdaj ne zapira, obratujejo še normalno. 

A odločila se je, da bo stavbo, v kateri je kavarna, dala na trg. 

Zakaj? »Zaradi vseh teh ukrepov. Odkrito rečeno, smo marsikateri gostinci izgubili voljo do dela, glede na to, kako smo omejeni,« je razkrila za Ptujinfo

Povedala je, da ima sicer že vizije za naprej, a glavni razlog za prodajo nepremičnine in posledično prenehanje obratovanje kavarne, pa je epidemija. 

Obenem poudarja, da bo kavarna obratovala vse, dokler se ne pojavi dober kupec. 

Komentarji (3)

MATEJ (ni preverjeno)

ZELO ME VESELI, DA STE IZGUBILI VOLJO DO DELA. NAJ VAS OMIKRON ŠE BOLJ PRITISNE!

Hanzo (ni preverjeno)

Najboljša stvar v katastrofi. Je res vse skupaj žalostno ja, izguba dela, prihodka, preživetja, ampak pri gostinstvu ki bazira na zelo nezdravi prehrani, je to nekaj najbolšega, saj so vse te pijače totalni strup nabitim sladkorjem, da ne omenimo alkoholnih pijač, pivo je kvasovski ogljikov hidrat, nalašč najbolši za povzročanje disbioze v prebavnem sistemu ker hrani slabe bakterije, in vse te ostale pijače, samega sladkorja, vse te pene in smetane za kave nabite z sladkorji in homogeniziranimi umetnimi maščobnimi izdelki ki niti malo niso več podobne pravemu mleku.

Ta panoga je vedno samo delovala zaradi javne ignorance do tega kako nezdrava je ta hrana, tako da:
GOOD RIDDANCE.

Mičan (ni preverjeno)

Marsikateri gostinci so izgubili voljo do dela?
Niti ne...pridni delajo vedno bolj.

Starejše novice