Foto: Črtomir Goznik
Inovacij tudi prejšnje leto ni manjkalo. To so dokazali vsi slovenski podjetniki, ki so s svojimi rešitvami doprinesli k razvoju - vsak na svojem področju.

V Dominikanskem samostanu je potekala podelitev priznanj za inovacije. Štajerska gospodarska zbornica je podelila priznanja najboljšim inovacijam podravske regije.

Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja Štajerska gospodarska zbornica promovira inovacijsko kulturo in tako spodbuja podjetnike.

Letos celo beležijo že  dvajset let podeljevanja priznanj inovacijam. V preteklih letih so jih podelili že 11.200 inovatorjem in inovatorkam ter več kot 3200 inovacijam. 

Podjetjem za prispevek na področju inovativnosti 

Štiri podjetja in podjetniki so dobili priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Predstavili so se s projekti, ki so pridonesli k kvalitetnejšemu življenju in si s tem prislužili nagrado. 

Ta priznanja so dobili Zavarovalnica Sava, Hortikulturno društvo Maribor, občina Lovrenc na Pohorju in Uroš Blažič s podjetjem Green Solutions. 

Podelili tudi bronasta, srebrna in zlata priznanja

Bronasta priznanja so dobila tri podjetja. Gre za Kreal inženiring in eAvio, Svetovno združenje ljubiteljev harmonik ter Evitel in Goričke iže

Prejemniki srebrnih priznanj so Impol R in R, Ledinek Engineering, Talum, Nova KBM, eAvio in Intera

Zlata priznanja je prejelo šest štajerskih podjetij. Menerga sistemi za racionalno rabo energije iz Maribora, HighFly, podjetje za razvoj iz Središča ob Dravi, 4inovations, poslovno svetovanje, posredništvo, spletna trgovina iz Hoč. 

Med prejemniki zlatih priznanj so tudi Juniba, podjetje za raziskave, storitve in svetovanje iz Maribora, Ekosen, podjetje, ki se ukvarja z IR ogrevanjem iz Miklavža na Dravskem polju in IOS, Inštitut za okoljevarstvo in senzorje iz Maribora. 

»Inovativnost je preprosto nekaj, kar nas vleče naprej, bogati naš vsakdanjik in omogoča razvoj in napredek,« je zaključil moderator prireditve Bojan Emeršič. 

Komentarji (1)

Meri (ni preverjeno)

Čestitam NKBM za srebrno priznanje; moja dolgoletna služba je bila pri NKBM, Ptuj !!!

Starejše novice