Foto: Vlada Republike Slovenije
V petek, 15. januarja, so cepivo proti koronavirusni bolezni prejeli tudi prvi pripadnice in pripadniki Slovenske vojske.

Skladno z izdelanimi prioritetami in ob upoštevanju letalskih varnostnih protokolov so med prvimi cepljeni tudi pripadniki posadk, ki zagotavljajo helikoptersko nujno medicinsko pomoč, pripadniki, ki bodo v kratkem prevzeli dolžnosti v mednarodnih operacijah in misijah, ter pripadniki vojaške zdravstvene enote, ki v Slovenski vojski prispevajo k ohranjanju zdravja.

Za Slovensko vojsko je v začetni fazi na voljo 200 odmerkov cepiva, po pričakovanjih se bo cepljenje pripadnic in pripadnikov končalo do začetka poletja.

Odpovedana vsa nenujna usposabljanja

Da bi Slovenska vojska ohranila zdravje in s tem zmogljivosti, je načelnik generalštaba ob začetku epidemije izdal ukaz, s katerim je odpovedal vsa nenujna usposabljanja.

S tem je dodatno zmanjšal možnost okužb, ob strogem upoštevanju ukrepov za ohranjanje zdravja pa pripadnice in pripadniki Slovenske vojske izvajajo usposabljanja za delovanje v mednarodnih operacijah in misijah, usposabljanja sil za sodelovanje pri nadzoru državne meje ter usposabljanje sil v pripravljenosti.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske so od začetka epidemije dejavno vključeni v napore za ohranjanje zdravja, med drugim so poskrbeli za prevoze zaščitne opreme, za dezinfekcijo prostorov, pomagali pri urejanju novih zdravstvenih zmogljivosti, ljubljanski infekcijski kliniki v uporabo odstopili zabojnik z rentgenom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice