Dela na Ulici 5. prekomorske so se pričele že maja, obsegajo pa obnovo cestišča, pločnikov, kolesarskih poti in zamenjavo vodovoda in komunalne infrastrukture. Zaradi del pa so morali odklopiti obcestne luči.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek se zaveda, da gre za del ceste, ki je v zelo poseljenem območju, zaradi česar bo prenova vplivala na veliko število ljudi. 

Zato so na občini vse informacije strnili tudi v informativni letak, ki so ga poslali vsem gospodinjstvom v občini, kajti »želimo si, da bi bilo tekom izvajanja čim manj zapletov in slabe volje, za katero pa, seveda, vemo, da se ji ne bomo mogli izogniti.«

Naložba v skupni vrednosti okrog 950.000 evrov bo v celoti financirana iz občinskih sredstev. To je komaj pričetek del, naslednje leto bo zgrajen še del od Osnovne šole Ljudski vrt do križišča s Peršonovo ulico, naslednji faza, predvidena za leto 2023, pa sledi od krožišča proti Mestnem vrhu.

Svetilke so izključene

Izvajalec del Javne službe Ptuj pa obveščajo, da zaradi rekonstrukcije Ulice 5. prekomorske do nadaljnjega ne bodo delovale nekatere obcestne svetilke. 

Svetilke, ki bodo do nadaljnjega izklopljene, bodo od številke 50 do 83. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice