Foto: spletni portal Drazba.net
Prostor nekdanje znane haloške okrepčevalnice se je znašel na dražbi. A ta ni bila uspešna. Se za nakup zanima občina?

Nekaj izjemno priljubljena haloška postojanka v Sovičah na Vidmu pri Ptuju se je prodajala na dražbi. Okrepčevalnica, ki jo poznamo pod imenom Vrček je nekdaj pripadala družini Cafuta, podjetje pa je bilo odprto na ime Jožice Cafuta

Iz podatkov Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve je razvidno, da je bila okrepčevalnica iz evidenc izbrisana 26. junija 2015. Okrepčevalnica je šla v stečaj. 

Lokal, velik 211,1 kvadratnih metrov, se je prodajal na javni dražbi. Izklicna cena prostora je bila 46.700 evrov, hiša je iz dveh etaž, gostinski lokal pa se je nahajal v pritličju. Stavba je bila zgrajena leta 1989.

Dražba je potekala včeraj, 23. novembra, ob 15.00, a je bila ta neuspešna. Stečajni upravitelj Robert Zakrajšek je za Ptujinfo razkril, da sta dve osebi sicer plačali varščino, a nista dražili. 

Tako nekdanja Okrepčevalnica Vrček na Vidmu ni bila prodana. 

Občina razkrila, da jim nakup ni v interesu

O morebitnem nakupu pa smo povprašali tudi občino Videm. Odgovorili so, da niso interesent za nakup gostinskega lokala, nimajo pa niti planiranih sredstev za ta namen. 

»Menimo, da gre pri tovrstnem objektu za gospodarsko rabo, namen in dejavnost, ki jo občina ne opravlja kot svojo primarno nalogo. Zaradi tega je prav, da se za tovrstne objekte potegujejo tisti, ki tovrstno dejavnost poznajo in obvladajo in v njej vidijo svojo poslovno priložnost,« so za Ptujinfo razkrili na občini. 

Bo sledila še ena dražba? 

Odgovora na to vprašanje stečajni upravitelj ni dal. Za Ptujinfo je povedal, da se bodo o morebitni drugi dražbi še odločali. 

Stečajni upravitelj še ni prepričan, če bodo na drugi dražbi okrepčevalnico ponudili po nižji ceni ali jo bodo v morda ponujali upnikom. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice