Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je pred dnevi predlagala razrešitev dveh članov nadzornega sveta v Komununalnem podjetju Ptuj in imenovanju dveh novih, kar so včeraj na 17. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Ptuj potrdili.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je predlagala razrešitev dveh članov nadzornega sveta v Komununalnem podjetju Ptuj in imenovanju dveh novih, kar so včeraj na 17. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Ptuj potrdili, a z izraženimi pomisleki.

Marijo Magdalenc in Roka Fajta, ki sta v nadzornem svetu Komunalnega podjetja Ptuj predstavnika Mestne občine Ptuj, sta zamenjala Andrej Trunk in Benjamin Panikvar iz občinske uprave.

Županja je zamenjavo nadzornikov predlagala z amandmajem kot dopolnitev stališč mestnega sveta za sejo skupščine lastnikov ptujske komunale, ki bo 3. julija. Spomnimo. Mestna občina je večinski lastnik Komunalnega podjetja Ptuj.

Želi si boljše komunikacije

Na mestni seji je županja razkrila razloge, ki so bili povod za odločitev o razrešitvi in zamenjavi: »Iz razloga, ker želim boljšo komunikacijo, boljši pretok informacij in večjo transparentnost.«

Prav tako je povedala, da so enako izpostavili tudi drugi župani Spodnjega Podravja in da pri tako pomembnem projektu, kot je bila izgradnja vodovoda, do komunikacijskih šumov ne bi smelo prihajati.

»Mi smo v zadnjem obdobju, sploh pri teh velikih projektih, ki jih izvajamo preko Komunalnega podjetja, tu govorim seveda o vodovodu, imeli veliko debate na kolegiju županov Spodnjega Podravja. Vsi skupaj, tudi mediji, iskreno, smo zaznavali neko zmanjšano stopnjo zaupanja, nekega povečevanja dvomov.«

Čas je za menjavo generacij

Očitke mestnih svetnikov, da pritiska na svoje zaposlene in jih nastavlja v Komunalno podjetje Ptuj, je Gajšek ostro zavrnila in povedala, da daje svoje najboljše ljudi v komunalno podjetje, ker ji zanj ni vseeno in da tukaj ne gre za politično kadrovanje, saj bi v tem primeru predlagala koga iz političnega nabora.

»Delata res strokovno, pošteno in predano, zato sta tudi naša izbira.«

S tem, da sta Trunk in Panikvar strokovnjaka, primerna za ta položaj, so se nato strinjali tudi svetniki, čeprav je bilo izraženo tudi mnenje, da bi se lahko z zamenjavo počakalo do konca mandata nadzornikov, ki bo čez eno leto.

Magdalenc in Fajt nimata več nobenega stika z občino, zato je čas za zamenjavo generacij, meni županja.

»Vem da se redna doba nadzornikov preneha v roku enega leta, ampak se nam je res zdelo nujno potrebno, da presekamo to gordijski vozel nekega nezaupanja, da na novo vzpostavimo zaupanje, komunikacijo.«

Kaj pa direktor Janko Širec?

Ob zamenjavi dveh nadzornih članov so se pojavila tudi ugibanja o tem, ali to pomeni, da bi lahko občina v prihodnje zamenjala še direktorja Janka Širca.

Županja je dejala, da zamenjava direktorja Komunalnega podjetja Ptuj ni v načrtu, saj so rezultati njegovega dela zelo dobri.

»Ne gre tukaj za zamenjavo direktorja, ne gre za nezaupnico direktorju, ne gre za nezaupnico obstoječim nadzornikom, res iz tega mesta še enkrat zahvala obema, delala sta veliko delo, dobro delo, ampak enostavno je tukaj prišlo do točke, ko smo morali v nadzorni svet,« je povedala v izjavi po seji mestnega sveta.

Starejše novice