Spoznajte prijetnega Prekmurca, ki kandidira na evropskih volitvah.

Matej Grah je star 30 let in prihaja iz Pomurja. Na listi Gibanja Svoboda je najmlajši kandidat za mesto evropskega poslanca

»Vedno bolj ugotavljam, da se slabe zadeve zgodijo takrat, ko dobri ljudje obmolknejo. Čeprav se je včasih težko izpostavljati in je to lahko nevarno, sem dosegel točko, ko sem ugotovil, da je nujno, da naredim ravno to - se izpostavim ter kandidiram za Evropskega poslanca na listi Svobode,« izpostavi Grah. 

Matej Grah je predsednik Gibanja Svoboda Mladi in zato zagovornik stališč mladih ljudi, ki danes Evropo vidijo drugače. 

»Pred nami so izredno pomembne volitve. Skupaj moramo poskrbeti, da ubranimo temeljne vrednote Evropske unije pred praznim populizmom. Poleg tega moramo še naprej graditi unijo, ki bo bližje ljudem, ki bo temeljila na skupnosti, solidarnosti, varnosti, miru in svobodi!« 

Foto: FB Matej Grah/Svoboda

Pravi, da Evropska unija spodbuja aktivno vključevanje mladih v demokratično življenje, kjer lahko izražajo svoja mnenja in oblikujejo prihodnost Evrope.

Sodelovanje na evropskih mladinskih forumih omogoča mladim, da postanejo glas svoje generacije, soustvarjalci politik ter nosilci pozitivnih sprememb v družbi. Mladi, pravi Matej, se zavzemajo za mir. 

»Mir je potrebno varovati za vsako ceno! V Svobodi zahtevamo ustavitev spopadov v Gazi in priznanje Palestine. Prav tako si zavzemamo za vzpostavitev premirja v Ukrajini. V Svobodi bomo zato zahtevali glasen in odločen odziv Evrope na kršitve človekovih pravic in mednarodnega prava, tako znotraj kot zunaj področja evropske unije.« pravi Grah. 

Mir je vedno prva izbira za Svobodo.  

Foto: FB Matej Grah/Svoboda

Naročnik oglasnega sporočila je stranka Gibanje Svoboda. 

Starejše novice