FOTO: Žan Zajc, Rok Deželak
Večer se je zaradi njih in njihove publike spremenil v pravo gorsko glasbeno pravljico.

Sobotni Gojzar tanc se je začel v dolini blizu vasi Preddvor pri Kranju, ko so se obiskovalci koncerta peš ali pa z avtobusom odpravili do Alpske arene, ki se nahaja pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, do katere je iz Preddvora dobrih dvajset minut hoje.

Ogrevanje se je skupino Vzrock začelo že ob 16. uri. Nadaljevala ga je skupina Skater in DJ Ney.

Ko pa je ura odbila petnajst minut čez osem, se je nad Alpsko areno in več tisoč glavo množico zaslišal zvok helikopterja in legendarna Top gun skladba, ki je lahko pomenila samo eno - prihod štirih kameratov po imenu Fehtarji. 

Foto: Žan Zajc, Rok Deželak

Sledila je triurna zabava

»Napovedali smo najbolj odpičen prihod na oder do sedaj in obljube smo se držali,« so po spektaklu v osrčju slovenskih gora povedali glasbeniki.

Skoraj tri urna zabava, katere obvezna oprema so bili gojzarji, je postregla s kar nekaj presenečenji, razširjeno glasbeno zasedbo, vizualnimi efekti, ognjemetom, glasbenimi gosti in še bi lahko naštevali. 

»Danes smo naredili nekaj, na kar bomo vedno ponosni. To so trenutki, o katerih bomo čez nekaj let govorili vnukom,« so še dejali.

Alpska arena, kot so sami poimenovali prizorišče koncerta, je bila nabita s slovenskim ponosom, v dolino so odmevale slovenske pesmi, plapolale so slovenske zastave in lahko bi rekli, da se je zgodila prava alpska čarovnija. Fehtarji so tudi premierno v živo zaigrali skladbe z novega albuma.

Foto: Žan Zajc, Rok Deželak

Številna presenečenja

Po še nekaj skladbah z novega albuma je na oder nabito polne Alpske arene v narodni noši stopil legendarni Oto Pestner in zapel Ljubim te Slovenija zelena in Kranjsko dekle. 

Fehtarji so zatem na oder povabili Čuke in sledila je zimzelena Greva gor v hribe, ter Pancer Tanc. Presenečenj pa zatem še ni bilo konec. 

Fehtarji so zamenjali svoje »uniforme« in na oder povabili Tjašo Božič, ki je s harmoniko na rami zaigrala in zapela svojo pesem Moj Bine. 

Sledilo je še nekaj vsem dobro poznanih skladb in za zaključek večera še največja uspešnica Schatzi, ki se je končala s spektakularnim ognjemetom. 

Foto: Žan Zajc, Rok Deželak

Starejše novice