Vikend prinaša na Ptuj in okolico glasbo za vse okuse, v Središče ob Dravi pa prihaja mednarodna dirka starodobnih dirkalnih motociklov.

V petek, 12. maja bo na Ekološki kmetiji Ajda Ajdina delavnica božanskih sladic, ki jih bodo pripravljali zgolj iz rastlinskih sestavin. Vabljeni ob 16. uri.

La Siesta vabi v Novo vas pri Markovcih na 1. Siestino čevapčijado pod velikim šotorom. Od 17. ure dalje bo potekalo tekmovanje v pečenju čevapčičev in zabava z glasbenimi skupinami.

CID Ptuj ob 20.30 pripravlja Jam Session, v Xtime pa ob 22. uri Disconnection present: TECHNOISE vol.2.

Sobota v znamenju glasbe, gasilstva in dirke

Kava bar Žaga bo proslavila 2. obletnico z zabavo z živo glasbo. Pričnejo ob 6. uri zjutraj, saj obljubljajo veselje in 'fešto' skozi cel dan.

Na Ptujskem gradu bo 11. uri interaktivni koncert za družine Glasbe sveta.

Za veliko nagrado Središča ob Dravi se bodo pomerili na 6. mednarodni dirki starodobnih dirkalnih motociklov. V soboto od 13. do 18. ure in v nedeljo od 9. do 17. ure.

Prostovoljno gasilsko društvo Moškanjci vabi na Svečano prireditev ob predaji novega gasilskega vozila in veselico z Modrijani ob 15.30, stoletnico PGD Videm pri Ptuju pa bodo obeležili z Operativno vajo ob 17. uri.

Parni Valjak Real Tribute prihajajo na Grad Vurberk ob 20.30, Dan Bilzerian's Playboy Party v Xtime klub ob 21. uri in dogodek M.1. v CID Ptuj prav tako ob 21. uri.

Dogodek sloni na zgodbi povezovanja lokalnih ustvarjalcev glasbe, pridelovalcev pijače in nadaljnjemu razvijanju lokalne skupnosti.

Za drugo aktualno dogajanje spremljajte koledar dogodkov na Ptujinfo.

Starejše novice