Foto: Dominikanski samostan
Dominikanski samostan je izjemna koncertna kulisa, gostil pa je že mnoge velikane slovenske in tuje glasbe. Kdo v samostan prihaja to poletje?

Dvorišče Dominikanskega samostana nudi izjemno kuliso za koncerte, gosti tudi razstave in konference, z leti pa je postal tudi priljubljena poročna lokacija. Iz dvorišča se razprostirajo pogledi na Dravo, labirint debelih zidov pa nudi prijeten ambient. 

Tudi letos bo poletje v Dominikanskem samostanu postreglo s pravimi glasbenimi poslasticami. Razkrivamo, katera velika imena bodo odmevala skozi park in mogočno stavbo.

V križnem hodniku Dialogi 

Razstava Dialogi je razstava umetnin iz Talumove zbirke. Ta zbirka velja za eno večjih in visokokakovostnih likovnih zbirk, ki so se pri nas oblikovale v zadnjih desetletjih. 

Nastajati je začela leta 1992, danes pa zbirka zajema že izjemnih 800 del - samo zbirko lahko ovrednotimo kot nepogrešljivo v kontekstu slovenskega modernizma in postmodernizma. 

Zastopani avtorji so najuglednejši slovenski umetniki, mnogi od njih nagrajeni s prestižnimi priznanji. Med razstavljavci pričujoče razstave so Mirko Bratuša, Peter Černe, Aleksij Kobal, Oto Rimele in Boris Zaplatil prejeli nagrade Prešernovega sklada.

Razstava bo hodnik krasila tudi med nekaterimi koncerti.

Emkej z Muzičari, Leopold I. 

Na južno dvorišče 16. junija prihaja Emkej z Muzičari, z njim pa bo nastopil tudi Leopold I. 

Emkej je eden najbolj prepoznavnih slovenskih reperjev, ki pa ne ostaja samo pri besedah. Z gibanjem Wudisban Records in Streamarnica vodi tudi založniško dejavnost, združuje hip-hop glasbenike in pomaga mladim talentiranim pri promociji hip-hop glasbe.

Leopold I. je reper, ki ga svoje domače govorice ni niti malo sram. Duhoviti radgonski jezičnež v tekstih portretira malega človeka. Na odru ga bo spremljal Vid Turica, producent in instrumentalist, ki je sproduciral tudi Leopoldov album Dobro jütro. 

Na Soul Funk & Gin

V avgustovski vročini bo južno dvorišče gostilo dogodek Soul Funk & Gin, nastopili pa bodo ViP Band z Davidom Matićijem in Karin Zemljič. 

Člani zasedbe ViP Band so mojstri svojega poklica, profesionalci s ključi do ženskih src. Poskrbeli bodo za kakovostno glasbo, pričarali bodo pravo vzdušje, pika na i pa bo, seveda, gin. 

Na Ptuj prihaja Gibonni 

Na prvi septembrski večer na Ptuj prihaja izjemni Gibonni. Izjemno cenjeni glasbenik in skladatelj je v toku svoje kariere poskrbel za nemalo hitov, ki jih bodo prepevali še zanamci. 

Na odru združuje rock, moderno pop glasbo in dalmatinske ljudske pesmi - in prav tako vzdušje bo pričaral v Sončnem parku, ob pogledu na sončni zahod in Dravo. 

Komentarji (1)

mariborčan (ni preverjeno)

Kaj čujem
Gin večer na ptuji
pa za vas je šmarjola
in ne gin

Starejše novice