Foto: OFAK Festival, Facebook
OFAK festival bo spet oživel Ormož, kamor prihajajo velika imena slovenske glasbe in komedije, našlo pa se bo tudi kaj za pod zob.

Ormoški OFAK festival bo izveden tudi letos, kljub temu, da so se organizatorji srečali z mnogimi ovirami. Na Klubu ormoških študentov so za Ptujinfo razkrili, da je bil velik izziv prav ta, če bo izvedba festivala sploh možna. 

A epidemiološka slika se je postopno izboljševala in tako bo le prišlo do trinajstega festivala zapovrstjo. Ta bo potekal med 31. julijem in 8. avgustom. 

Lani je en festivalski dan potekal tudi v sodelovanju z Arsana festivalom. Letos bodo festival izvedli izključno v lastni izvedbi, s pomočjo občine Ormož, ki pa jim vsako leto pride nasproti s festivalskim prostorom.

Za vsakega nekaj, tak bo program

Festival se bo začel 31. julija, a že prvi dan festivala bo prava poslastica za vse rokerje po duši. Nastopili bodo Big Foot Mama, ki bodo razvajali z akustiko. 

Njim bo še isti večer sledil Amy Winehouse Tribute by June in tako se bomo lahko pozno v noč pozibavali na moderne jazz hite te glasbene legende. 

Že 1. avgusta pa bo po Ormožu dišalo. Tudi letos so organizirali OFAKuhjo, kjer se predstavijo kulinarični ponudniki. Iz vsake stojnice bo dišalo po čem drugem, gotovo pa ne bo manjkalo niti rujne kaplice ali hladne osvežitve iz hmelja. 

Vam bolj diši doza smeha? Po to lahko pridete 2. avgusta, ko bodo nastopila znana imena slovenske stand up scene. Nasmejali nas bodo Bergant, Papič, Kokošar in Bushi

Za filmoljube in romantike pa bo pravi dan za obisk festivala OFAK 4. avgust. Takrat bo v mesto pridrvel kino pod zvezdami.

Za razgibavanje se boste lahko udeležili nogometa na mivki in streetballa - košarke na bolj divji način. Športni dan bo potekal 5. avgusta. 

Bi raje kot rock poslušali rap? 6. avgusta bodo na OFAK festivalu nastopili Emkej, Mrigz & Ghet in Vazz. 

Na predzadnji dan festivala bo potekal še dogodek My House, My Pool. Če ste prejšnja leta uživali predvsem na dogodkih Pool Party in House party, vas ta dan čaka prav posebna poslastica.

Ti dve zabavo bodo združili v eno in tako je nastal dogodek My House, My Pool. 

Festival v Ormožu pa se bo zaključil z dravskim dnem. Po vsakodnevnem dogajanju na festivalu se bodo lahko tako obiskovalci sprostili ob Dravi in si spet napolnili baterije. Organizatorji bodo zagotovili tudi plovila in tako boste lahko raziskovali tudi tiste najbolj skrite kotičke zlatonosne Drave. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice