Andrej Hofer (foto: Medispeed).
Precejšnje presenečenje, vse tri večere bo za slovensko televizijo komentirala znana slovenska voditeljica.

Na 68. Pesmi Evrovizije bo Slovenijo zastopala Raiven s pesmijo Veronika. Nastopila bo v prvem predizboru 7. maja. Evrovizija bo potekala v švedskem mestu Malmö v Areni Malmö. Vse tri evrovizijske večere bosta povezovali Petra Mede in Malin Åkerman, iz Ljubljane pa se bo kot komentatorka vse tri večere javljala voditeljica Mojca Mavec. Slovenske glasove v finalnem večeru pa bo v Malmö sporočila voditeljica Lorella Flego.

Voditeljica Mojca Mavec se vrača kot komentatorka pesmi Evrovizije. Foto: Medispeed

To je precejšnje presenečenje, saj naj bi po prejšnjih informacijah Pesem Evrovizije znova komentiral voditelj Andrej Hofer, poroča portal evrovizija.com. Kaže, da se je novi urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija Mario Galunič, ki je uredniški stolček zasedel pred kratkim, odločil drugače.

Mojca Mavec se je v vlogi komentatorke pesmi Evrovizije preizkusila že štirikrat, nazadnje leta 2021, prav tako je vodila kar pet izborov za slovensko Pesem Evrovizije Ema.

Novi urednik razvedrilnega programa TV Slovenija Mario Galunič in slovenska predstavnica za Pesem Evrovizije Sara Briški z umetniškim imenom Raiven. Foto: Medispeed

V prvem predizboru se bo za vstop v finale potegovalo 15 predstavnikov. Slovenija bo nastopila deveta po vrsti, nastopili bodo še Ciper, Srbija, Litva, Irska, Ukrajina, Poljska, Hrvaška, Islandija, Finska, Moldavija, Azerbajdžan, Avstralija, Portugalska in Luksemburg. V drugem predizboru 9. maja se bo predstavilo še 16 držav: Malta, Albanija, Grčija, Švica, Češka, Avstrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška in Nizozemska. 

V finale se uvrsti deset najboljših držav iz vsakega predizbora. V finalu se bo predstavilo 26 skladb, saj ima ’pet velikih držav’, torej Italija, Nemčija, Francija, Velika Britanija, Španija in lanskoletna zmagovalka, torej letos Švedska, že zagotovljeno mesto v finalu.

Kako trenutno kaže na evrovizijskih stavnicah? 

Na prvem mestu je Švica s pesmijo The Code, na drugem mestu Hrvaška z pesmijo Baby Lasagna, Slovenijo najdemo na 19. mestu in na zadnjem, 37. mestu San Marino s pesmijo 11:11.

Starejše novice