Foto: Mihael Roškar, Ashine, Facebook
Ptujsko-veržejska naveza metalcev Ashine se odpravlja na turnejo. Kot pa se spodobi, pa bodo to zaključili prav na domačem Ptuju.

Ptujsko-veržejski death metal bend sestavlja pet članov. Jurij Vesenjak je energičen vokalist, Leon Roškar in Nejc Benčič sta kitarista, Jan Gobec basist, najmlajši Timo Kosi pa bobnar. 

Death metal skupina Ashine deluje že od leta 2013, svoj prvenec pa so izdali leta 2015. Skromni začetki benda segajo v »Plac«, kot so ga poimenovali kar sami in od koder so si kmalu utrli pot na glasbene odre. 

Po številnih koncertih in turnejah po Romuniji, Bolgariji, Madžarskem in Češkem so zdaj še mladi, a že prekaljeni metalci.

Zdaj ponovno na turnejo! 

Metalci pa se ponovno odpravljajo na turnejo. Ob koncu aprila in v začetku maja bo zasedba Ashine tresla klubske odre po tujini in doma. 

Tokrat se odpravljajo na krajšo, a nič manj razbijaško turnejo po Balkanu, na kateri bodo predstavili svoj novi album Wasted Light, single Relinquished Existence, manjkalo pa ne bo niti dobrih starih 'bangerjev'. 

Na turneji se jim bo pridružila ljubljanska post-metalska zasedba Decair, vse pa bo potekalo pod okriljem Rock Tour Agency. 

Po Srbiji, Romuniji, pa domov, na Ptuj

Metalci se tokrat odpravljajo v Srbijo, nato v Romunijo, turnejo pa bodo končali na Ptuju. 

28. aprila bodo tresli oder v srbskem Somborju, v klubu Dve krigle debele. Že naslednji dan bodo obiskali Klub Mitraljez v Zrenjaninu, 30. aprila pa bo sledila Romunija. V romunskem Temišvaru bodo nastopili v Manufacturi. 

Kot pa se za ptujske metalce spodobi, pa bodo pot končali v ptujskem CID-u, kjer bodo nastopili 1. maja. 

Starejše novice