Prodajalna sladoleda Più je sladka novost štajerske prestolnice. Z občutkom za stranke in nenavadno ponudbo odličnega okusa. »Stranki rada ponudim, da sladoled poskusi, preden se zanj odloči,« pove Tea Hofinger, ustanoviteljica.  

Prodajalna sladoleda Più je svoja vrata odprla 10. junija lani. Velenjčanka in ustanoviteljica prodajalne sladoleda Più Tea Hofinger je v Mariboru videla priložnost.

V štajersko prestolnico se je tudi preselila: »Ugotovili smo, da se v Mariboru je veliko sladoleda in v tem videli potencial. Všeč nam je tudi, da je mesto dokaj veliko.«

Domač sladoled, primeren tudi za vegane

»Sladolede pripravljamo sami. Trudimo se uporabljati naravne, lokalne sestavine. Zato pozimi v ponudbi ni sladoleda z okusom jagode. Ko je sezona, kupujemo sveže sadje, uporabljamo domače mleko. V ponudbi imamo tudi več veganskih sladoledov,« pojasni ustanoviteljica. 

Izbira je vsak dan drugačna, nekaj je tudi stalnih okusov

Ponudba sladoledov je pestra in vsak dan drugačna. Pri iskanju novih idej prisluhnejo željam strank.

»Lani je bilo veliko povpraševanja po okusu kave, zato smo ga letos dodali v ponudbo. Vsak dan imamo vitrino presenečenja, ker nikoli ne veš, kaj te čaka,« se pošali Hofingerjeva. V stalni ponudbi najdemo pistacijo, mango, babičino pito, temno čokolado in čokoladni tris. Tea sladolede pripravlja isto jutro ali večer pred tem.  

Più = več

Prodajalna sladoleda ob Glavnem trgu je zasnovana na ideji, da ponuja nekaj več. Ali po italijansko, ponuja Più. V ponudbi tradicionalnih okusov, kot sta čokolada ali vanilija, ni.

»Nikdar nismo želeli biti enaki kot vsi ostali. Zato tudi ne ponujamo tradicionalnih okusov. Ideje dobimo od strank ali ob druženju s prijatelji, včasih nam svetujejo dobavitelji. Receptura potem nastane čisto po občutku. Kak sladoled zavržemo, spet drugi je prodajni hit,« pove ustanoviteljica.

Sladoled bašejo z lopatko

Lopatke uporabljajo zaradi higienskih razlogov, vsak sladoled ima svojo lopatko. Okusi se tako ne mešajo. Lopatka pa pripomore tudi k estetiki.

»Včasih je težko, ker mora sladoled imeti določeno temperaturo in moraš biti res močan, da zajameš sladoled,« v smehu dodaja. Lopatke uporabljajo tudi zato, da se sladoled malo zmehča in postane bolj kremast. 

V ponudbi sladoledi 18+

Più ima v ponudbi tudi alkoholne sladolede: »Lani smo v ponudbi imeli gin tonik z malino. Tega bomo v ponudbo dodali tudi letos. Pripravljamo sladoled iz čokoladnega likerja Baileys. Prodajna hita sta okus Babičina pita in Kinder Maxi King.«

Sladoledi Più tudi na planinskih kočah

Poleg prodajalne na Židovski ulici 1, njihove sladolede zasledimo v Velenju, najdemo jih tudi v gorah: »Ideja je, da sladolede polnimo v steklene lončke, ki jih prodajamo lokalom in gostilnam. Za steklene kozarčke smo se odločili, saj smo želeli sladolede zapakirati bolj elegantno in s tem ljudem ponuditi nekaj več. Prijetno izkušnjo in nekoliko bolj prefinjeno sladico. Nekaj jih imamo po lokalih v Velenju, najdete nas tudi v planinskih kočah. Tam imamo sladolede zapakirane v eko lončke.«

Più kot prodajalna zaenkrat ostaja samo v Mariboru. »Želeli smo narediti franšizo, ampak smo se odločili, da gremo raje počasi. Ne bi radi prehitevali dogodkov, naša najpomembnejša stvar je kvaliteta,« še pojasni ustanoviteljica.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice