Foto: Bobo
Ljubljanske mlekarne so pretekli ponedeljek, 9. januarja, ustavile dobavo Alpskega mleka v poslovalnice Mercator.

Opozorilo, da v Mercatorjevih trgovinah ni več priljubljenega Alpskega mleka Ljubljanskih mlekarn, se je najprej pojavilo na Twitter profilu Uporabna stran.

Pri Ljubljanskih mlekarnah so se hitro odzvali in pojasnili, da so dejansko ustavili dobavo, saj »partner ni sprejel že začetek novembra napovedanega dviga veleprodajnih cen, ceno izdelka na polici pa kljub temu dvignil.«

Dodali so, da verjamejo, da bodo z Mercatorjem dosegli dogovor, do takrat pa bodo njihovi izdelki kot običajno na voljo pri vseh ostalih trgovcih.

Kot navaja portal N1, je zaradi naraščajočih stroškov surovin, energentov in delovne sile trenutno s strani proizvajalcev živil (in tudi drugih izdelkov) velik pritisk za dvig veleprodajnih cen, po katerih svoje izdelke prodajajo trgovskim verigam.

Ta postopek teče tako, da proizvajalec odda zahtevek za dvig cene, potem pa se s trgovcem pogajata.

V primeru Ljubljanskih mlekarn naj bi Mercator njihov novembrski zahtevek za dvig cene mleka zavrnil, vendar pa maloprodajno ceno, ki jo plača kupec, vseeno povišal.

To bržkone pomeni, da je dvignil svojo maržo, torej delež v končni ceni, s katerim trgovec pokrije tudi stroške nepremičnin, dela in elektrike.

Na Mercator smo se nemudoma obrnili po pojasnilo, ki ga bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

Pri Ljubljanskih mlekarnah so po drugi strani zagotovili, da ne dvigujejo le cen trgovskim verigam, temveč skrbijo tudi za svoje dobavitelje, ki se prav tako soočajo z rastjo življenjskih stroškov - tem odkupno ceno mleka dvigujejo že od maja 2021.

Komentarji (1)

Meri (ni preverjeno)

Ni problem samo mleko, vse je zelo predrago (v Mercatorju najbolj, sledi Špar, Lidl, Hofer ...)!!

Starejše novice