Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Nacionalni inštitut za javno zdravje bo covid-19 odslej obravnaval kot ostale okužbe dihal.

Nacionalni inštitut za javno zdravje bo od danes dalje covid-19 obravnaval kot ostale okužbe dihal, s čimer bodo prenehali z dnevnim poročanjem o številu zasedenih postelj za okužene s koronavirusom.

V veljavi pa ostajajo priporočila za obiskovalce domov za starejše in drugih socialno-varstvenih zavodov, so sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Podatke o bolnišničnih obravnavah akutnih respiratornih okužb, bodo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje sicer spremljali še naprej, nekateri podatki pa bodo prosto dostopni prek portala Odprti podatki Slovenije, ki je dostopen na tej povezavi.

S 6. majem pa bodo ukinili SMS obveščanje o rezultatih testov na covid-19, ki so jih pacienti prejemali ob testiranju.

Pacienti bodo o rezultatih testiranja lahko obveščeni preko mobilne aplikacije ali portala zVEM in sicer v dokumentu Seznam testiranj.

Uporabnike, ki aplikacije zVEM ne uporabljajo, bodo o rezultatu obvestili izvajalci testiranja, pri čemer je za izvajalca testiranja obvezno zagotoviti zanesljivo obveščanje predvsem pozitivnih pacientov, so še zapisali na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Starejše novice