Slika je simbolična.
Napovedi vremenoslovcev so se izkazale za pravilne. Po državi smo namreč danes zjutraj namerili najnižje temperature v tej zimi. Kako dolgo bodo te vztrajale in kakšna je vremenska napoved za prihodnje dni?

V začetku letošnjega leta smo se že navadili, da se vreme pri nas obrača kot veter. Po tem, ko je nemalo težav v prejšnjih tednih povzročila obilica snega, smo prejšnji konec tedna uživali v nenavadno visokih temperaturah za ta letni čas, ko se je po nekaterih mestih ogrelo tudi do 15 stopinj Celzija.

Že s ponedeljkom pa je znova prišlo do vremenskega preobrata, ko smo v večjem delu Sloveniji zabeležili prvi leden dan v letošnjem letu. S tem izrazom meteorologi označujejo dan, ko se temperature niti čez dan ne dvignejo nad ničlo.

Ker so se ponoči oblaki postopoma umaknili in ker se je polegel tudi veter, smo danes zjutraj marsikje po državi izmerili najnižje temperature v tej zimi.

Najbolj se je ohladilo v krajih, ki jih prekriva snežna odeja. Najnižje temperature so tako danes zjutraj izmerili na Gorenjskem, kjer so na območju Bohinja izmerili -16 stopinj Celzija, prav tak so -16 stopinj namerili v Logarski Dolini.

Na drugi strani pa so temperature krepko pod ničlo padle tudi v večjih mestih. Zjutraj so tako -7 stopinj Celzija namerili v Ljubljani, -9 stopinj na Ptuju, -8 stopinj pa v Murski Soboti in Mariboru.

Zanimivo pa je, da so temperature pod ničlo padle tudi na Primorskem, kjer so ob 8. uri v Portorožu izmerili -4 stopinje Celzija.

Nas bo zeblo tudi v prihodnjih dneh?

Danes nas bo čez dan spremljalo pretežno jasno vreme, pri čemer bodo najvišje dnevne temperature od -1 do 3 stopinje Celzija.

V sredo bo nato sprva precej jasno z mrzlim jutrom, čez dan pa se bo oblačnost od vzhoda povečala. Severovzhodni veter se bo spet okrepil, prav tako burja na Primorskem.

V četrtek bo precej jasno in še vedno dokaj hladno, saj bo k nam še vedno pritekal razmeroma hladen zrak s severovzhoda. Veter pa bo počasi slabel.

Starejše novice