Slika je simbolična.
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so zavarovali vseh 41 grozilnih pisemskih pošiljk in jih posredovali v nadaljnjo forenzično preiskavo v Nacionalni forenzični laboratorij.

V pisemskih pošiljkah se je nahajala grozilna vsebina: »Vemo, kje živite.« Zraven so bili narisani naboj in vislice. Večina prejemnikov se je počutila ogroženo in prestrašeno. 

Vse pisemske pošiljke so bile naslovnikom poslane z območja pošte Vransko

Identificirali možnega storilca

V sklopu kriminalistične preiskave so uspeli identificirati možnega storilca. Osebi so odvzeli bris ustne sluznice in prstne odtise.

V forenzični preiskavi Nacionalnega forenzičnega laboratorija se je ugotovilo, da je tako pisemske pošiljke iz oktobra 2021, kot tudi iz januarja 2022 poslala ista oseba. 

Opravljena hišna preiskava osumljenca

Na podlagi odredbe sodišča je februarja bila v Celju opravljena hišna preiskava prostorov in vozila, ki jih uporablja osumljena oseba, pri tem so kriminalisti našli in zasegli več različnih predmetov.

Kakšne so ugotovitve kriminalistične preiskave?

S kriminalistično preiskavo je bilo tudi ugotovljeno, da je oseba, ki je utemeljeno osumljena storitve kaznivih dejanj, hkrati ena izmed oseb, ki je predhodno podala predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje kot oškodovanec. 

Oseba sicer ni bila prejemnica pisemske pošiljke, ampak se je prepoznala na eni izmed slik, ki so bile priložene pisemskim pošiljkam z grozilno vsebino.

Posledično je bila zoper to osebo podana tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje krive ovadbe.

Denarna in zaporna kazen

Za kaznivo dejanje grožnje je osebi predpisana denarna kazen ali kazen zapora do enega leta, za kaznivo dejanje krive ovadbe pa je predpisana zaporna kazen do dveh let.

Starejše novice