Slika je simbolična.
Po poročanju medijev so nekateri vidni politiki na dom prejeli grozilno pismo.

Po poročanju medijev je več vidnih politikov, predvsem iz vrst stranke Slovenske demokratske stranke, po pošti prejelo pismo s svarilom »Vemo, kje živite« ter risbo vislic in naboja.

Vsa pisma nosijo žig pošte Vransko. Nekateri prejemniki so dogodek že prijavili policiji.

Kdo je prejel grozilno pismo?

Po dosedanjih podatkih portala N1 so takšna pisma prispela na domače naslove ministra za finance Andreja Širclja, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka in poslancev Mojce Škrinjar, Karmen Furman, Tomaža Lisca, Jožeta Tanka, Janeza Moškriča, Gregorja Periča in Zmaga Jelinčiča.

Portal e-Maribor poroča, da sta grozilno pismo prejela tudi poslanca Slovenske demokratske stranke Leon Merjasec in Marijan Pojbič.

Storilce bodo našli

Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je za N1 obsodil vsakršne grožnje komurkoli. Izrazil je prepričanje, da bodo organi pregona naredili vse, da storilce najdejo.

»Ozračje je pregreto, nivo politične komunikacije je nižji kot kadarkoli, zato ne čudi, da prihaja do tovrstnih dejanj. Ko bomo dvignili nivo politične kulture, ko bodo državljani nagovorjeni spoštljivo, ko bo politika za vzgled, takrat bo tudi neprimernih pisem manj,« je še dejal Zorčič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice