Slika je simbolična.
Spremenljivo vreme s padavinami in občasnimi sončnimi obdobji se bo nadaljevalo tudi v naslednjih desetih dneh.

Metereologi portala Neurje.si  napovedujejo, da se bo nadaljevalo nestabilno vreme s pogostimi plohami in nevihtami.

Nekaj več padavin lahko pričakujemo še ob koncu meseca, ko se bo nad Francijo/Španijo iznad severozahoda pomaknilo višinsko jedro, ki bo z jugozahodnim vetrovnim strženom poskrbelo za več vlažnega zraka in posledičnih padavin.

Tudi v tednu, ki je pred nami, bo vreme precej nestabilno, saj se bodo višinske doline iznad severnega dela Atlantika še naprej spuščale proti Sredozemlju. 

Na portalu Ciklon.si navajajo, da že jutri, po današnjem toplejšem ponedeljku, lahko pričakujemo novo vremensko motnjo.

Obilne padavine v drugi polovici tedna 

»Glavni del poslabšanja pa prihaja v drugi polovici naslednjega tedna, vdor po zahodni Alp ob začetku meteorološkega poletja do Balearskih otokov in potem spet počasno gibanje višinske dolina proti Sloveniji bi lahko pripeljalo do obilnih padavin, saj bomo dolgo časa pod jugozahodnim vetrovnim strženom. To poslabšanje bi se lahko zavleklo na več dni,« so zapisali na svoji Facebook strani.

V torek dopoldne se bodo krajevne padavine začele pojavljati v večjem delu države. Vmes bodo tudi nevihte. Popoldne bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju 16, najvišje dnevne od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 23 stopinj Celzija.

Do srede zjutraj bo rahel dež povsod ponehal, čez dan se bo jasnilo. V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu.

Komentarji (1)

PACIENT GVIDO (ni preverjeno)

Bo pa zato oktobra gda hte 30 stopinj C.

Starejše novice