Foto: spletna stran drazbe123.com
Na spletnem portalu Dražbe123 je objavljen nekoliko nenavaden oglas. Na javni dražbi bodo skušali prodati neobstoječe stanovanje. Za kaj gre?

26. avgusta bodo v Ljubljani pripravili prvo javno dražbo, na kateri bodo skušali prodati del stavbe oziroma neobstoječe stanovanje na naslovu Kocjančičeva ulica 4 v Izoli.

Izklicna cena za neobstoječe stanovanje znaša 28.050 evrov, za sodelovanje na dražbi je treba vplačati varščino v višini desetine tega zneska. Izklicna cena je po pojasnilu dražiteljev enaka ocenjeni tržni vrednosti.

Javno dražbo so sklicali na podlagi pravnomočnega sklepa Okrožnega sodišča v Krškem v postopku osebnega stečaja nad dolžnikom, fizično osebo.

Oglas za neobstoječe stanovanje in pravila sodelovanja na dražbi najdete na tej spletni povezavi.

Čeprav ne obstaja več, stanovanje meri 92 kvadratov

Oglas za neobstoječe stanovaje pojasnjuje: »V naravi gre za ruševino oziroma porušeno stanovanjsko stavbo, obdano s sosednjimi objekti in s pročeljem pod varstvenim režimom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.«

Glede na to, da stanovanje ne obstaja, energetska izkaznica seveda ni potrebna.

Stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc je za Ptujinfo dejala, da tovrstna praksa na dražbah ni najbolj običajna: »Gre za stanovanje, ki je bilo kot črna gradnja porušeno. Bivalna izmera znaša 92 kvadratnih metrov, trenutno pa v naravi predstavlja ruševino.«

Dodala je, da bi se s pridobitvijo papirjev stanovanje najbrž dalo legalizirati in ga zopet postaviti oziroma zgraditi.

Starejše novice