Slika je simbolična.
Za obtoženega poskusa umora sostanovalca v domu upokojencev v Preboldu tožilka zahteva 13 let zapora.

Tožilka Marjeta Kreča je danes na Okrožnem sodišču v Celju za 65-letnega Vinka Poharja zaradi poskusa umora sostanovalca, 71-letnega Srečka Hladina, v domu upokojencev v Preboldu januarja lani zahtevala 13 let zaporne kazni.

Zagovornik obtoženega Primož Koščak pa je predlagal prekvalifikacijo kaznivega dejanja v poskus uboja na mah.

Izrek sodbe obtoženemu, ki je bil med očitanim kaznivim dejanjem pod vplivom alkohola, bo v četrtek, ob 9. uri.

Pohar kaznivega dejanja ni priznal. Obtožnica pa mu očita, da je januarja lani v sobi doma upokojencev Prebold, v kateri sta sobivala, poskusil na zahrbten način umoriti Hladina, ki je takrat spal in se ni mogel braniti.

Oškodovanca je zabodel v levo stran vratu z dobrih devet centimetrov dolgim nožem na preklop, rana pa je segala vse do žrela.

Kot je na eni od obravnav povedala tožilka Kreča, je Pohar dejansko le za centimeter zgrešil glavno žilo, v nasprotnem bi se oškodovanec lahko zadušil in izkrvavel.

Ker pa se je v trenutku, ko ga je obdolženi zabodel, zbudil in Poharja spravil s sebe, mu dejanja ni uspelo dokončati, je takrat še dejala tožilka.

Obdolženi Pohar ni želel sodelovati z izvedenko klinične psihologije Sanjo Šešok, ki je želela opraviti pregled, zato ta o njegovi morebitni osebnostni motnji ni mogla predstaviti mnenja.

Hladin od Poharja zaradi napada zahteva plačilo 20.000 evrov odškodnine, ki je obtoženi ne namerava plačati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice