Slika je simbolična.
Kako zmanjšati njihovo število in tveganje za bolezni?

Naraščanje temperatur pomeni tudi vrnitev tigrastih komarjev. Da se ne boste te nadloge le otepali - dobesedno -, objavljamo nekaj relativno preprostih prijemov, ki so bolj učinkoviti kot mahanje po zraku.

Najprej je tu stoječa voda, ki je tako mamljiva za tigraste komarje, saj je idealno gojišče zanje. Zato velja redno prazniti cvetlične lončke, zalivalke, vedra, odprte plastenke, stare avtomobilske pnevmatike in zunanje otroške igrače. Preveriti velja tudi odtočne cevi in žlebove. 

Odpadne posode, ki zbirajo vodo, naj bodo pokrite, prav tako pa velja redno odlagati smeti in jih reciklirati, da bi zmanjšali potencialna mesta za razmnoževanje komarjev.

Bazene in ribnike je treba pravilno vzdrževati in obdelati s klorom in drugimi sredstvi. Na tem mestu velja omeniti ribe, ki se hranijo z ličinkami komarjev.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Pot v notranje prostore jim lahko zaprete z zaščitnimi mrežami, ki jih je mogoče namestiti na okna in vrata. Obstajajo tudi posebne mreže proti komarjem, namenjene spanju na prostem.

Poslužite se lahko tudi rastlin, ki odganjajo komarje: roženkravta, šetraja, žajblja, timijana, mete, melise, bazilike, kopra in komarčka.

Ostane le še osebna zaščita v obliki repelentov proti komarjem in olja evkaliptusa.

Starejše novice