Fotografija je simbolična
Eko sklad od včeraj nepovratna sredstva za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi napravami na lesno biomaso nudi socialno šibkim na celotnem območju Slovenije, medtem ko jih je doslej le v občinah z odlokom o načrtu za kakovost zraka.

Eko sklad je v razpisu, objavljenem v uradnem listu in na svoji spletni strani, razširil nabor upravičencev, ki lahko pridobijo 100-odstotno subvencijo za zamenjavo starih kurilnih z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso.

In sicer so nepovratna sredstva za zamenjavo kurilne naprave za socialno šibke občane - prejemnike redne denarne pomoči ali varstvenega dodatka - na voljo na celotnem območju Slovenije, medtem ko so bila doslej na voljo le na območjih občin s sprejetim odlokom o načrtu za kakovost zraka, so sporočili iz sklada.

Subvencija tudi za naprave na kurilno olje ali plin

Poleg tega lahko socialno šibki občani subvencijo pridobijo tudi za zamenjavo stare kurilne naprave na kurilno olje ali plin z novo kurilno napravo na lesno biomaso. Sklad je doslej subvencije dodeljeval le za zamenjavo stare kurilne naprave na trdno gorivo z novo kurilno napravo na lesno biomaso.

Po novem lahko subvencijo dobijo tudi socialno šibki občani, ki ima pravico do varstvenega dodatka in so najemniki stanovanja v lasti občine, ter vsi socialno šibki občani, ki so najemniki stanovanj v lasti države.

Subvencije tudi nelastnikom stavb

Novi poziv v nasprotju s prejšnjim omogoča subvencijo tudi v primeru, da socialno šibek občan, prejemnik redne denarne pomoči ali varstvenega dodatka, ni lastnik stavbe ali stanovanja, je pa lastnik oz. najemnik občinskega ali državnega stanovanja član gospodinjstva, v katerem živi vlagatelj oz. socialno šibek občan, ki vloži vlogo za pridobitev subvencije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice