Slika je simbolična.
Slovenijo je dosegla hladna fronta. Jutranje temperature se bodo gibale okoli ledišča, nastajale bodo tudi nevihte.

V nedeljo smo se še sprehajali v poletnih oblačilih, včeraj pa je celotno Slovenijo prešla hladna fronta, zaradi katere je celotno državo zajel dež in sneg, ponekod tudi močan veter.

Na severovzhodu Slovenije se je začelo s sodro, meja sneženja pa se je nato začela naglo spuščati. Sneg je zajel višje in nižje predele Kranjske Gore, Štajerske in Koroške, snežilo je tudi v prestolnici.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje obvešča, da so zabeležili 44 dogodkov, aktiviranih je bilo 39 gasilskih enot, s cestišč so odstranili 51 podrtih dreves.

Zaradi zalitja in poplav meteornih voda so iz objektov prečrpavali vodo, s treh streh objektov so odstranili viseče pločevine ter odstranjevali sneg iz rastlinjakov in drugih objektov.

Kakšno bo vreme danes in v prihodnjih dneh?

Po napovedih vremenarjev agencije za okolje bo danes pretežno jasno z nekaj nizke oblačnosti. Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od osem do 14, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri, predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine.

Najnižje jutranje temperature bodo od nič do pet, na Primorskem od pet do osem, najvišje dnevne od sedem do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Hladna jutra tudi ob koncu tedna

V petek bo delno jasno s hladnim jutrom, zjutraj bo možna kratkotrajna megla. Na izpostavljenih legah bo lahko slana.

V soboto bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami.

Starejše novice