Slika je simbolična.
Odzivi iz poslovalnic A1 Slovenije, Telekoma Slovenije in Big Banga glede unovčenja digitalnih bonov.

Od 15. junija dalje lahko študenti, dijaki in učenci zadnjih treh razredov osnovne šole, unovčijo digitalne bone, ki so jih s strani države prejeli na svoj račun. Vsak posameznik je prejel bon v višini 150 evrov, s katerim si lahko do 30. novembra tega leta kupi računalniško opremo za šolske potrebe. 

Povprašali smo nekatere največje prodajalne z računalniško opremo, kakšna je poraba bonov v njihovih trgovinah in ali so za ta namen pripravili kakšne posebne ponudbe?

V poslovalnicah A1 v prvih dneh prodali kar 6000 Applovih slušalk

Iz A1 Slovenija so nam pojasnili, da opažajo povečano prodajo zabavne elektronike in računalniške opreme, v zadnjem obdobju tudi zaradi digitalnih bonov. V nekaterih izbranih segmentih se je prodaja povečala tudi do deset odstotkov.

»Med mladimi je največ zanimanja za brezžične slušalke, tablične in prenosne računalnike. Veseli nas, da se vedno več mladih odloča za naprave, ki jim prinašajo višjo dodano vrednost in podpirajo primarni namen digitalnih bonov, to je izobraževanje,« so dejali na A1 in pojasnili: »Tako se povišuje tudi znesek naprav, ki jih izberejo. V primeru nakupa z vezavo je to lahko nad 700 evrov

Iz A1 so nam posredovali še en zanimiv podatek. V samo prvih dveh dneh so prodali 6000 slušalk, od katerih je bilo kar tri četrtine točno določenega Applovega modela brezžičnih slušalk.

V Telekomu Slovenije pripravili raznoliko ponudbo

Telekomu Slovenije so dejali, da so za nakup z digitalnim bonom pripravili raznoliko ponudbo, v kateri je več kot 800 izdelkov.

»Naša prednost je, da je nakup z digitalnim bonom tako v e-trgovini Telekoma Slovenije, kot tudi na naših prodajnih mestih po vsej Sloveniji ali ob nakupu prek kontaktnega centra v celoti digitalno podprt,« so pojasnili v Telekomu. 

»Poleg tega ob hkratni vezavi omogočamo tudi plačilo na dvanajst ali 24 mesečnih obrokov. Možnost nakupa na obroke kupcem močno približa tudi nakupe dražjih izdelkov,« so še odgovorili.

Kupci v veliki večini digitalni bon unovčijo v celoti. Največ povpraševanja je po žičnih in brezžičnih slušalkah ter tabličnih in prenosnih računalnikih.

Prednost vidijo v digitaliziranemu nakupovanju

»Da imamo nakup v celoti digitaliziran, predstavlja prednost za kupce, saj je nakup hiter in enostaven,« so dejali v Telekomu Slovenije in še sporočili: »Prav tako kupcem ni treba čakati na potrditev nakupa z bonom ali na prevzem.«

Ob tem kupcem, ki pri njih vnovčijo digitalni bon, omogočajo še dodatne ugodnosti, kot so brezplačna dostava izdelka na dom, brezplačno spremembo mobilnega ali fiksnega paketa, zavarovanje mobilne naprave, hitrost enaga gigabajta na sekundo na optiki brez doplačila enega leta in dva meseca brezplačne uporabe storitve Varen splet ob prvi registraciji.

Slika je simbolična.

V Big Bangu z digitalnimi boni nakupili za kar pet milijonov vrednosti opreme

V Big Bangu je digitalne bone doslej unovčilo že več kot 41.000 učencev, dijakov in študentov, skupna vrednost unovčenih bonov v njihovih poslovalnicah in spletni trgovini pa presega pet milijonov evrov.

»Glede na zadnje podatke je digitalne bone do sedaj unovčila približno tretjina vseh upravičencev, od tega približno polovica v naših prodajalnah Big Banga,« so dejali v Big Bangu in nadaljevali: »V zadnjih tednih v prodaji prevladujejo predvsem tablični, prenosni in namizni računalniki, saj se skupni delež teh izdelkov giblje pri okoli 50 odstotkih

Dodali so še, da je nadpovprečno povpraševanje tudi po tipkovnicah, miškah, ekranih, slušalkah z mikrofonom, digitalnem papirju in spletnih kamerah. V Big Bangu so še opazili, da so digitalni boni številnim družinam močno olajšali nakup računalnikov in računalniške opreme otrokom.

Tudi v Big Bangu digitalizirali celoten proces

Za unovčenje digitalnih bonov so v Big Bangu celoten proces digitalizirali, kar v poslovalnicah omogoča preprosto in zelo hitro unovčevanje. Nakup z digitalnim bonom so omogočili tudi za spletne nakupe, pri katerih lahko kupec po pregledu in unovčitvi digitalnega bona morebitno razliko plača s plačilom na transakcijski račun ali prek spletnega doplačila.

»Podobno kot v poslovalnicah smo tudi na naši spletni strani v celoti digitalizirali proces, zaradi česar kupcem ni potrebno klicati v naš klicni center in potrjevati nakupov, sporočajo iz Big Banga in še dodajo: »V večini poslovalnic imamo vzpostavljene posebne info točke, na katerih naši svetovalci pomagajo kupcem pri izpolnjevanju izjav za koriščenje digitalnih bonov.

Pripravili so tudi spletno stran, na kateri so zbrali vse podatke, koristne informacije in odgovore na ključna vprašanja v zvezi z digitalnimi boni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice