Policisti, ki ta konec tedna izvajajo poostren nadzor nad upoštevanjem odloka, nadzor izvajajo na mobilnih kontrolnih točkah, ki jih določijo glede na problematiko in operativne možnosti.

Policisti so od uveljavitve vladnega odloka, po katerem je prepovedano gibanje zunaj občin in zbiranje na javnih površinah, to je od 30. marca, pa do 4. aprila v zvezi z upoštevanjem odloka izrekli 1083 opozoril, v 1252 primerih pa so odstopili predlog Zdravstvenemu inšpektoratu Republike Slovenije, so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Policisti kontrole izvajajo na več mestih tako na območjih blizu meje kot v notranjosti države in se odzivajo na prijave občanov ter drugih nadzornih organov.

Policija v večini primerov ugotavlja okoliščine potovanja oziroma gibanja ljudi in v največ primerih ugotavlja, da ljudje spoštujejo omejitve oziroma potujejo med občinami osebe, ki spadajo v izjeme, poroča STA.

Kot pojasnjujejo, pri tem policisti pogosto upoštevajo življenjske zdravorazumske okoliščine ljudi, če slednji pri tem upoštevajo varnostne ukrepe. Tiste, ki zaradi malomarnosti ali ignorance kršijo določila odloka, pa policisti napotijo na naslov stalnega bivališča.

Policija sicer ni pristojna za izvedbo prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih, zato ugotovitve odstopa zdravstvenemu inšpektoratu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice