Zvečer in v noči na sredo bodo ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, oddelka za meteorološke napovedi bodo zvečer in ponoči ob prehodu hladne fronte možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra.

Agencija Republike Slovenije za okolje je na svojih spletnih straneh že izdala oranžno vremensko opozorilo, ki sporoča: »Bodite pripravljeni!«, ob prehodu hladne fronte za vso Slovenijo. 

Verjetna so tudi razlivanja in poplavljanja hudournikov

Danes zvečer in v noči na sredo so predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji verjetna razlivanja in poplavljanja hudourniških vodotokov.

Glavnina vremenskega dogajanja zvečer in v noči na sredo

Najverjetneje nas bo ponoči prešel nevihtni sistem v obliki linije oziroma pasu, ki se bo razmeroma počasi pomikala proti vzhodu. Ob nalivih lahko hitro narastejo tudi hudourniški vodotoki, napovedujejo državni vremenoslovci.

Vzhod Slovenije bodo padavine ob nekoliko oslabljenih nevihtah dosegle šele v jutranjem času.

V prihodnjih dneh krajevne plohe

Jutri dopoldne bodo padavine ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 stopinj Celzija.

V četrtek in petek kaže na deloma sončno vreme. Predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v petek.

Starejše novice