Začenjajo se počitnice in z njimi prometna gneča in vročina (foto: Bobo).
Na cestah je pričakovati povečan promet z zastoji, saj je ta konec tedna praznik na Hrvaškem, prav tako se začenjajo počitnice v nekaterih evropskih deželah.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na pomurski avtocesti zaprt vozni pas med priključkoma Sveta Trojica in Cerkvenjak proti Lendavi, Madžarski, zaradi nesreče.

Zaradi jutranje prometne konice je povečan in upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo proti mestnim središčem.

Zaradi maratona bodo v nedeljo dopoldan med 8.30 in 12.30 kratkorajne popolne zapore na več cestah med Gorenjo vasjo, Ljubljano in Brezovico.

Cesta Duplica-Kamnik bo v Kamniku, pri naselju Šmarca, zaprta od petka, 21. junija, od 7.30 do ponedeljka, 24. junija, predvidoma do 15. ure.

Popolne zapore na cesti Litija-Zagorje, pri Šklendrovcu, to soboto ne bo.

Na cesti Koper-Dragonja, pri Grintovcu, po asfaltiranju na cesti ostaja drobno kamenje. 

Zaradi varnosti je zaprt en prometni pas proti Kopru. Priporoča se previdnost in upoštevanje omejitev hitrosti ter varnostne razdalje.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra v Avstriji danes in v soboto velja prepoved vožnje za tranzitni promet tovornih vozil nad 7,5 tone po avtocesti A10. 

Pričakovati je večje število tovornih vozil v Sloveniji že v danes dopoldne, bolj polna počivališča pred vikendom in prehodi, opozarjajo.

Na viaduktu Šentilj v smeri Avstrije bo promet zaradi nujnih vzdrževalnih del do 16. ure danes potekal po enem pasu. 

Na mariborski obvoznici bo do 13. ure potekala pomična zapora voznega pasu zaradi košnje. 

Na mariborski vzhodni obvoznici bo med razcepom Slivnica in priključkom Maribor center zapora prehitevalnega pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del do 13. ure. 

Na odsekih Fram-Slovenska Bistrica promet poteka po dveh zoženih prometnih pasovih v vsako smer.

Na gorenjski avtocesti med Kosezami in Šentvidom promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. 

Na pomurski avtocesti in hitri cesti je na odseku med priključkoma in Turnišče Dolga vas spremenjen potek prometa.

Oranžno in rumeno opozorilo

Popoldne bo delno jasno z občasno precej koprenaste oblačnosti. 

V zahodnih in osrednjih krajih bo zapihal jugozahodnik.

 Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija. 

Sredi dneva in popoldne bo predvsem v jugovzhodnih krajih velika toplotna obremenitev. Agencija RS za okolje je zato za jugovzhod Slovenije izdala oranžno opozorilo, za preostanek pa rumeno.

Starejše novice