Izberite, rezervirajte in uživajte v jesenskem kulinaričnem razvajanju na Tednu restavracij 2020, ki bo potekal od 9. do 18. oktobra.

Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Vanj so vključene najboljše slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno, spomladi in jeseni, v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh dejanjih oziroma hodih.

Kulinarična zgodba se je začela leta 2012 in od takrat Teden restavracij dvakrat letno vabi na najbolj okusen teden v Sloveniji. Organizatorji po spomladanski rekordni obiskanosti, ko se je kar 50 tisoč ljudi odločilo za gurmansko razvajanje, pričakujejo, da bo tokrat padel nov jesenski rekord z več kot 100 tisoč gosti.

Povezovanje preteklosti in sodobnosti

Letošnji poudarek Tedna restavracij je povezovanje preteklosti in sodobnosti.

»Slovenski chefi bodo gostom Tedna restavracij ponudili v okušanje kulinarično prihodnost tako, da bodo povezali tradicijo in sodobnost. Vrhunska kakovost mora črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, temveč mora tradicijo nadgrajevati. S poudarjanjem in povezovanjem tradicije in sodobnosti želimo poudariti, da sta v sodobni prehrani enako pomembna oba elementa,« pravi Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij.

Kaj pa cena? Za klasični meni brez vinske spremljave boste odšteli 19 evrov, v restavracijah ocenjenih s tremi in štirimi srčki pa bo cena menija enaka spomladanski, in sicer 25 evrov. 

Sedem najboljših mariborskih restavracij

Letos lahko izbirate med 106 najboljšimi restavracijami in gostilnami po vsej Sloveniji. Sedem restavracij se je na seznamu znašlo prvič, kar 30 izmed sodelujočih restavracij pa se lahko pohvali z mestom v Michelinovi izdaji slovenskega vodiča.

V Tednu restavracij boste lahko v Mariboru obiskali sedem restavracij. In sicer so med tokratnimi sodelujočimi Steakhouse Rožmarin, Rožmarin, Restavracija Sedem, Restavracija Mak, City Terasa in Fudo.

Tudi na Ptuju se boste lahko v okviru Tedna restavracij kulinarično razvajali, in sicer v Gostilni Grabar in Gostilni Ribič.

Vse jesenske menije pa si lahko pogledate na spletni strani Tedna restavracij.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice