Slika je simbolična.
Policisti ta konec tedna svarijo pred močno povečanim prometom na slovenskih cestah, predvsem na mejnih prehodih, zaradi česar bodo angažirali dodatne policiste.

Promet na slovenskih cestah je med letno turistično sezono vsakodnevno močno povečan.

Do največjih obremenitev, tako na cestah kot tudi na mejnih prehodih s Hrvaško, pa prihaja predvsem med vikendi.

Zato slovenski policisti tudi v nadaljevanju avgusta in že ta konec tedna pričakujejo močno povečan promet na slovenskih cestah. Zato, da a se prometna varnost ne bi poslabšala, bo policija na avtocestah in ostalih cestah v smeri mejnih prehodov angažirala dodatne policiste, izmene pa bodo okrepljene tudi na samih mejnih prehodih.

Vsem, ki se ob koncu tedna odpravljajo na pot, policisti svetujejo, naj se nanjo ustrezno pripravijo in med drugim spremljajo obvestila o zastojih na mejnih prehodih, na primer preko Prometno-informacijskega centra za državne ceste in medijev.

Zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa imajo države vzpostavljene posebne režime prehajanja meja. Zato naj potniki pred odhodom preverijo in pripravijo dokumente, izpolnijo spletne prijave za vstop v posamezne države in pridobijo ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Pri tem policisti opozarjajo, da naj vozniki uporabijo manj obremenjene prehode, da se naj na pot odpravijo spočiti, ter vozijo s prilagojeno hitrostjo in na ustrezni varnostni razdalji.

Prav tako naj imajo zadosti tekočine, v primeru zastojev ali prometnih nesreč, pa naj na avtocesti ustvarijo reševalni pas.

Starejše novice