Danes začne veljati nov vozni red Slovenskih železnic, ki prinaša novosti v notranjem in tudi mednarodnem potniškem prometu, ter bo veljal do konca poletnih šolskih počitnic, 29. avgusta 2020.

Hitreje na obalo

Kot v okviru sprememb v notranjem prometu izpostavljajo v Slovenske železnice, nov vozni red med 18. aprilom in 27. septembrom 2020 spreminja in podaljšuje koledar voženj kopalnega vlaka v Koper in Pulj.

Poleg tega predvideva krajši potovalni čas med Hodošem in Koprom. Dva vlaka bosta tudi po novem vozila z garnituro Pendolino, na račun ukinitve nekaterih postankov pa bo čas potovanja skrajšan celo za 46 oziroma 76 minut. Ukinjeni postanki pa bodo nadomeščeni z lokalnim vlakom.

Nič več nadomestnih avtobusov 

Med Zidanim mostom in Laškim bodo namesto sedmih nadomestnih avtobusov znova vozili vlaki. Uveden bo nov vlak, ki bo med tednom zjutraj ob 8.50 uri iz Zidanega mosta vozil v Ljubljano, pa tudi nov vlak, ki bo zvečer ob 21.05 uri vsak dan vozil iz Dobove v Ljubljano.

Krajši potovalni čas mednaronega vlaka InterCity Cittadela

V mednarodnem prometu pa v Slovenski železnicah izpostavljajo krajši potovalni čas mednarodnega vlaka InterCity Cittadela, ki vozi med Ljubljano in Budimpešto, pri čemer bo potovanje proti Budimpešti krajše za 24 minut, iz Budimpešte pa za devet minut. Poleg tega pa bosta med Ljubljano in Reko znova vozila dva dnevna vlaka.

Z novim voznim redom pa bodo vozili tudi vlaki iz Ljubljane proti Trstu in obratno, neposredne dnevne povezave so vzpostavljene še do Gradca, Dunaja, Salzburga, Münchna, Frankfurta, Zalaegerszega, Veszprema, Budimpešte, Zagreba in Beograda.

Poleg že obstoječih povezav do letališč Gradec, Frankfurt, Dunaj in München je z Ljubljano povezano tudi letališče Trst.
 

Starejše novice