Posnetek zaslona (vir: Visit Pohorje).
Vremenoslovci so že več tednov napovedovali prvi sneg. Očitno so se njihove napovedi uresničile, saj je na Mariborskem Pohorju že opaziti prve snežinke.

Kljub deževnemu dnevu, s katerim se srečujemo, v Mariboru pa sodeč po kamerah, nameščenih na Mariborskem Pohorju, tam že padajo prve snežinke.

Če gre verjeti vremenoslovcem, bi se te lahko v naslednjih dneh razširile tudi do nižin.

Kakšno vreme nas torej čaka?

Sicer bo danes sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in ponekod ponehale. Se pa bo pri tem meja sneženja na severu ob močnejših padavinah spustila celo do nižin.

Popoldanske temperature bodo od nič do sedem, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Obeti

V noči na soboto se bodo spet pričele pojavljati padavine.

Po nižinah bo večinoma deževalo. Na severu Slovenije bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 metrov, občasno pa lahko tudi nižje.

Najnižje jutranje temperature bodo od nič do tri, na Primorskem od osem do 11 stopinj Celzija. V soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije.

Na severu Slovenije bo sprva tudi po nižinah lahko snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja pričela dvigovati. Popoldanske temperature bodo od ena do osem, na Primorskem od 11 do stopinj Celzija.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin. V ponedeljek kaže na suho vreme. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne se bo delno razjasnilo.

Starejše novice