Slika je simbolična.
Čaka nas vremensko pester konec tedna. Po toplih pomladnih dnevih se nam zopet obetajo nizke temperature.

Ljubiteljski vremenoslovci na portalu Neurje.si so za ta konec tedna ponovno napovedali vremenski preobrat.

Po izrazito toplih pomladnih dnevih se lahko vrnejo tudi temperature pod ničlo

Ta konec tedna prava 'vremenska mineštra'

Kot so navedli, nam bo vreme v prihodnjih dneh ponujalo »vsega po malem«. V nekaterih krajih bo toplo, spet drugod oblačno, ponekod pa bo konec tedna v znamenju krajevnih ploh.

Pestro vremensko dogajanje so opisali kar z 'vremensko mineštro'.

»Vremenska 'mineštra' se bo nadaljevala.

Vreme nam v teh dneh v razmeroma kratkem času ponuja vsega po malem. Jutrišnji dan bo v znamenju spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne padavine. Tudi v soboto bo pretežno oblačno ter precej vetrovno, kajti zapihal bo severni veter, ki prinaša nekoliko nižje temperature,« so zapisali na portalu Neurje.si.

Obetajo se temperature pod ničlo

Tudi Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje za naslednjih deset dni pestro vremensko dogajanje. Kot je razvidno iz modelske napovedi, se nam ta konec tedna in prihodnji teden obetajo nizke jutranje temperature, ponekod bodo tudi krajevne plohe ali nevihte.

»Jutri bo sprva še pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Čez dan se bo delno razjasnilo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem popoldne šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo na severu od nič do štiri, drugod od pet do devet, najvišje dnevne pa od devet do 13 stopinj Celzija,« so zapisali pri agenciji za okolje.

Najhladneje bo predvsem na severovzhodu in severozahodu Slovenije, kjer bodo jutranje temperature vse dni okrog ničle oziroma celo pod ničlo, vse do minus tri stopinje Celzija.

Čez dan pa se bodo temperature gibale od šest do devet stopinj Celzija.

V marcu in aprilu napovedanih več hladnih prodorov

Kot še navajajo na vremenskem portalu Neurje.si, se do konca marca in nato še v aprilu obeta več tovrstnih vremenskih preobratov oziroma hladnih prodorov.

»V marcu in aprilu bomo deležni kar nekaj hladnih prodorov, saj je na severu še kar konkretna zaloga hladnega zraka. Skrajni rob te hladne doline nas bo s pomočjo vetra severnih smeri dosegel v nedeljo, ko bodo jutranje temperature ponekod pod ničlo, ampak le za kratek čas. Nove padavine si ob prehodu fronte lahko obetamo šele v torek, nato pa sledi krepitev anticiklona.

V drugi polovici marca bo za višje temperature poskrbel 'afričan' (afriški anticiklon). Zaenkrat modeli nakazujejo temperature preko 20 stopinj Celzija,« so še zapisali na Neurje.si.

Starejše novice