Slika je simbolična.
Ptujsko mestno jedro je za promet načeloma zaprto. Dostop imajo le stanovalci. Zadnje čase pa naj bi se pojavljale težave s potopnimi valji.

Lina Habjanič, ptujska mestna svetnica iz vrst Levice, je podala svetniško pobudo glede dviganja potopnih valjev, ki onemogočajo prost pretok prometa v staro mestno jedro. 

Prebivalci mestnega jedra namreč opozarjajo, da je trenutno stanje v centru, kar zadeva omogočanje prometa na območju 'peš cone', zaskrbljujoče. 

»Navajajo, da so avtomatizirani stebrički (na vpadnih lokacijah) ves čas spuščeni, kar omogoča povišano frekvenco prometa skozi območje, ki ni namenjeno motoriziranim vozilom in ne gre za stanovalce mestnega jedra, ki posedujejo dovolilnice,« je opozorila Habjanič. 

Nekatere možne vstope v mestno jedro omejujejo potopni valji, druge pa korita z rožami. Pri tem je opozorila tudi, da so ponekod korita že toliko razmaknjena, da se lahko avtomobili zapeljejo mimo. 

Tudi na tržnico prihaja valj 

Mestna občina Ptuj je svetnici odgovorila, da so na vstopnih točkah fizične ovire nameščene tako, da je vstop brez dovolilnice nemogoč. 

Nekoliko drugače je le na vstopni točki pri tržnici. Tam pripravljajo načrt prometne ureditve, ki bo voznike še dodatno opozoril na prisotnost valja, saj so ga vozniki že večkrat poškodovali. 

Tam bo takrat potopni valj ponovno vzpostavljen, prej bodo le uredili dodatno signalizacijo, da ta več ne bo spregledan. 

Komentarji (2)

PTUJČAN (ni preverjeno)

Enkrat sem videl, kako je potopni valj dvignil enega audija in mu uničil podvozje in spodnji del motorja, ker se je iz njega vlilo motorno olje. Človek bi zajokal...

Drejc (ni preverjeno)

Z Audiji in njihovimi lastniki pa res ne bomo sočustvovali. Moraš bit kar zabit oz. lastnik Audija, da naskočiš potopni valj

In reply to by PTUJČAN (ni preverjeno)

Starejše novice