*Fotografija je simbolična
Postanete lahko lastnik čudovite ilustracije in s tem pomagate mami samohranilki s tremi otroki.

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije so podprli pobudo Ane Selšek, dijakinje zaključnega letnika Gimnazije in srednje šole v Kočevju, pri njenem dobrodelnem maturitetnem projektu. 

»V okviru maturitetne naloge izvajam projekt Most med dvema svetovoma, kjer s svojo pomočjo pomagam družinam v stiski, in ker rada osrečujem ljudi, se mi ta projekt zdi primeren, še posebej v današnjem času,« pravi dijakinja Ana. 

Odzvala se je tudi diplomantka Akademije za likovno umetnost za oblikovanje Danaja Padovac, ki je narisala krasen portret kočevskega medveda. »V svojem delu uživam, rada pa sem tudi dobrodelna, lani aprila sem izvedla dobrodelno dražbo, kjer smo zbrali 600 evrov za portret Luke Dončiča, ki sem ga narisala. Upam, da letos zberemo še več,« pravi Danaja.

Izkupiček dražbe bo namenjen mami samohranilki s tremi otroki - to je njihova zgodba

Mati samohranilka se je pred časom s tremi otroki preselila k svojim staršem. Prejema le otroški dodatek. Njen mož se zdravi v psihiatrični bolnišnici in se ne želi preseliti z njimi, zato se pogovarjata o ločitvi.

Mati je potrebna pomoči in se ne misli vrniti v prejšnjo stanovanjsko situacijo, ko so živeli v kletnih prostorih.

Mati je zaradi dolgotrajne bolezni, ki se že leta noče pozdraviti, ostala brez noge in je sedaj na vozičku. Kmalu po operaciji se je okužila še s koronavirusom. Trenutno ne more do kopalnice in WC-ja, ker so preozka vrata. V hiši je marsikaj za preurediti, da bi mama z otroci lahko normalno bivala.

Babica je brezposelna in prejemnica denarne socialne pomoči, oče prejema nizko pokojnino. Vse to ne zadostuje, da bi lahko sami financirali obnovo. Otroci trenutno tudi nimajo svojih sob, tako da si družinski člani delijo postelje in kavč.

Danaja Padovac in krasen portret kočevskega medveda.

Zakaj kočevski medved?

»Kočevski medved je predvsem značilen za Kočevsko, predvsem ga uporabljamo v vseh logotipih, saj je poleg kočevskih gozdov naše največje bogastvo. Je pa tudi zelo skrivnosten, robusten in ob enem pa predvsem nežen,« piše Ana, pobudnica dobrodelne dražbe.

Kako poteka dražba?

Dražba traja od 25. februarja 2021 do 8. marca 2021 do polnoči. Izhodiščna cena portreta je bila 160 evrov, prva ponudba pa je znašala 180 evrov. Ponudbe za portret sprejemajo na elektronski naslov: [email protected] v zadevo sporočila zapišite: dražba, v sporočilo znesek ter ime, priimek in telefon.

Na Facebook profilu Zveze prijeteljev mladine Slovenije vsak dan dražbe objavijo najvišji znesek za portret med ponudbami minulega dne.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice