Slika je simbolična.
Čaka nas vremensko razgiban dan, izdana so kar tri opozorila.

Danes bo večinoma sončno, pihal bo veter vzhodnih smeri. Pozno popoldne ali zvečer bodo predvsem na severu nastale prve nevihte, ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 37 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo krajevne nevihte pojavljale tudi drugod po Sloveniji. Na Primorskem bo zapihala večinoma šibka burja. 

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Izdana kar tri opozorila

Agencija Republike Slovenije za okolje je za določene dele Slovenije izdala kar tri opozorila. Za severovzhod Slovenije, torej Pomurje in Štajersko ter Koroško so izdana opozorila za močno vročinsko obremenitev, požarno ogroženost in nevihte. 

Prav taka opozorila so izdana tudi za severozahod, osrednjo Slovenijo in jugovzhod. 

Za jugozahod Slovenije sta izdani dve opozorili - vročinska obremenitev in požarna ogroženost. Tam danes neviht - po trenutnih napovednih - ni za pričakovati. 

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Toča, udari strel, visoke temperature

Na agenciji za okolje tako opozarjajo, da so možni lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke, možne so poplave, udari strel pa lahko zanetijo požare. 

Tako se med nevihto nikar ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, nikar se ne zadržujte v bližini hudourniških vodotokov, ne parkirajte pod drevesi. 

Visoke temperature, ki nas čakajo danes, pa lahko vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije.

Sredi dneva in popoldne se tako zadržujte v senci, bivalne prostore prezračite zjutraj in ponoči, na soncu parkirana vozila pa pred vožnjo dobro prezračite. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice