Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 13. septembra, opravili 5665 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1393 novih okužb, gre za 24,6-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 29.734 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1657 PCR testiranjih potrdili 282 novih okužb. Šlo je za 17-odstotni delež.

V Sloveniji je 10.650 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 176 novih okužb

Največ jih je bilo, kot običajno, odkritih v Mariboru, in sicer 64. Sledijo občina Slovenska Bistrica z 22 novimi primeri, Ptuj z 11 in Duplek z osmimi primeri.

V občinah Ruše, Ormož in Videm so odkrili po sedem novih okužb.

V občinah Markovci, Kungota in Sveta Ana so jih odkrili po pet, v občinah Lenart in Dornava pa v vsaki po štiri.

Po tri okužbe so zabeležili v občinah Miklavž na Dravskem polju, Kidričevo in Gorišnica, po dve v občinah Hoče - Slivnica, Majšperk, Poljčane in Cirkulane.

Občine Šentilj, Selnica ob Dravi, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Oplotnica, Hajdina, Središče ob Dravi, Trnovska vas, Zavrč, Juršinci in Sveti Tomaž imajo vsaka po eno okužbo.

Brez novih okužb je trenutno 12 podravskih občin.

Najboljšo epidemiološko sliko ima trenutno občina Žetale, kjer so novo okužbo nazadnje odkrili 11. avgusta. Občina Žetale je trenutno edina podravska občina brez aktivnega primera. 

Maribor je na prvem mestu tudi po številu aktivnih okužb, saj jih imajo trenutno 563. Sledita mu občini Slovenska Bistrica s 105 aktivnimi okužbami in Ptuj z 94.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice