Slika je simbolična.
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je sporočila, da je zaradi nove posodobitve mobilnih telefonov prišlo do velike zmede v klicnih centrih.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je na družbenem omrežju objavila posnetek, v katerem je pojasnila razlog za izjemno veliko število klicev v sili, ki to niso

Gre za neposrečeno funkcijo pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, ki ob večkratnem pritisku na gumb za vklop in izklop zaslona avtomatsko začne 10-sekundno odštevanje, preden pokliče številko 112 za klic v sili.

V zadnjem mesecu je bilo tako kar 70 odstotkov klicev v sili opravljenih po nesreči, je navedla uprava za zaščito in reševanje.

Za razliko od Androidnih so Applovi telefoni v tem pogledu nekoliko 'pametnejši', saj za sprožitev klica v sili po večkratnem pritisku tipke za vklop nato zahtevajo še podrs po zaslonu, ki potrdi namen klicatelja.

S tem se izognemo neprijetni situaciji, ki nastane, ko imamo telefon pospravljen v žepu ali torbi in gumb pritisnemo nenamenoma. Pri upravi za zaščito in reševanje so še dodali:

»Zaradi teh klicev so linije za pomoč v sili lahko zasedene za tiste, ki nujno pomoč resnično potrebujejo.«

Kako izklopiti funkcijo? 

Izklop te funkcije v izogib podobni situaciji je zelo enostaven. Med nastavitvami poiščemo zavihek »Varnost in nujni primeri«, v njem pa ugasnemo opcijo »SOS v sili«. 

Celoten posnetek Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje si lahko ogledate spodaj.

Starejše novice