Tim Baumkirher je v času največje krize žrtvoval svoj prosti čas in priskočil na pomoč zaposlenim v Trubarjevem domu upokojencev Loka pri Zidanem mostu.
Predsednik Borut Pahor je vseh 17 herojev korone povabil na srečanje, kjer jim bo v četrtek izročil repliko jabolka navdiha, ki ga podeljuje junakom človečnosti in upanja.

Spletni mediji Sobotainfo, Ptujinfo, Mariborinfo in Ljubljanainfo smo v začetku letošnjega leta izvedli akcijo #herojikorone. 

Predstavili smo petnjast zgodb sedemnajstih izjemnih posameznikov, ki so z dobrimi deli in srčnimi dejanji v času epidemije izstopili iz povprečja in pomagali tistim, ki so pomoč zares potrebovali.  

Heroje korone predlagani za junake človečnosti in upanja

Bralci spletnih lokalnih medijev Sobotainfo, Ptujinfo, Mariborinfo in Ljubljanainfo ste v glasovanju, ki se je zaključilo 4. marca največ podpore namenili 19-letnemu dijaku Timu Baumkirherju, ki je v času največje krize med epidemijo žrtvoval svoj prosti čas in priskočil na pomoč zaposlenim v Trubarjevem domu upokojencev Loka pri Zidanem mostu. 

Heroji korone pa so vsi: Denis Jerot in Mateja Danilovič, Olga Zver, Alen Sever, Renata Brdnik, Blaž Zmazek, Katja Koren Ošljak, Monika Dobrijevič, Boštjan Mrzlak, Saša Markoja Popelar in Robert Markoja, Bojan Povše, Žiga Bizjak, Lara Črnko, Matilda Vernik in Barbara Novak.

Heroje korone smo predlagali za junake človečnosti in upanja predsedniku republike Borutu Pahorju

Jabolko navdiha herojem korone

Predsednik Pahor je 29. marca 2020 v Predsedniški palači priznanje jabolko navdiha virtualno podelil vsem junakom človečnosti in upanja, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo karseda normalno.

Predsednik je replike tega priznanja vročil že več prostovoljcem in prostovoljkam, pobudnikom dobrodelnih akcij, medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam, zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva, zdravnicam in zdravnikom, tolmačicam in tolmačem slovenskega znakovnega jezika ter prodajalkam in prodajalcem.

S tem izrazom pozornosti in hvaležnosti predsednik republike nadaljuje in prejeli ga bodo tudi heroji korone, predlagani s strani bralcev. 

Predsednik Borut Pahor je vseh 17 herojev korone povabil na srečanje, kjer jim bo v četrtek izročil repliko jabolka navdiha, ki ga podeljuje junakom človečnosti in upanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice