Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Plače se jim bodo povišale že drugič v letošnjem letu.

Poslovodstvo Pošte Slovenije in socialni partnerji so se dogovorili za višje izplačilo osnovnih plač in višje izplačilo regresa za leti dopust.

»Zaposlenim v Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije se bodo 1. marca že drugič v letošnjem letu povišale osnovne plače. Najvišji doslej bo tudi regres za letni dopust,« so sporočili.

V Pošti Slovenije in Invalidskem podjetju Pošte Slovenije je bila že v začetku leta izvedena izredna uskladitev osnovnih plač za leto 2024 v skladu s Kolektivno pogodbo Pošte Slovenije. Vsem zaposlenim so se tako s 1. januarjem osnovne plače povišale za tri odstotke.

Z marcem dvig za še dodatne tri odstotke

1. marca pa se bodo v skladu z dogovorom plače povišale še za dodatne tri odstotke. Višje bo tudi izplačilo regresa za letni dopust, ki bo letos znašal 2000 evrov na zaposlenega, izplačan pa bo najpozneje do 1. maja letos.

»Gre za najvišje izplačilo regresa v Pošti Slovenije doslej, ki bo tudi med najvišjimi v Republiki Sloveniji.«

V Pošti Slovenije verjamejo, »da bo na ta način zagotovljen največji možni finančni učinek za zaposlene, ki pripomore k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti Pošti Slovenije. To je tudi rezultat odličnega dela vseh zaposlenih pri doseganju zastavljenih ciljev in izpolnjevanju skupnih poslovnih načrtov«.

Komentarji (1)

KONAN (ni preverjeno)

Aaaaa, zato ebay pogosto v SLO ne pošilja blaga. Bojda s poštninami nikak ne pridejo skupaj, ker smo tu predragi. Od nekod pa je tudi za plače treba namolzti denar...

Starejše novice